Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Και οι χωρισμένες έχουν... ψυχή


Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο ερωτικός δεσμός που μπορεί να συνάψει μια χωρισμένη γυναίκα δεν περιορίζει τα μητρικά της καθήκοντα


Δικαστική απόφαση απέρριψε τους ισχυρισμούς πατέρα που υποστήριζε ότι η πρώην σύζυγός του δεν ήταν ικανή να αντεπεξέλθει στα μητρικά της καθήκοντα επειδή είχε
συνάψει σχέση με άλλον άνδρα

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Η ερωτική σχέση που διατηρεί μια γυναίκα μετά τον επίσημο χωρισμό από τον πρώην σύζυγό της δεν την καθιστά ανάξια μητέρα, ούτε χάνει το δικαίωμα στη γονική μέριμνα του παιδιού το οποίο έχουν αποκτήσει. Αυτό αποφάσισε το Εφετείο, διασφαλίζοντας τα (συγκεκριμένα) δικαιώματα γυναίκας που βρισκόταν σε διάσταση με τον πρώην σύζυγό της. Ωστόσο, σύμφωνα με το δικαστήριο (που επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση), και οι δύο γονείς θα πρέπει να έχουν ως γνώμονα το υπέρτατο συμφέρον του παιδιού τους.
Με την απόφαση χαρακτηρίζεται "αβάσιμος" ο ισχυρισμός του ενάγοντος πατέρα ο οποίος ζητούσε να μη δοθεί στην εν διαστάσει σύζυγό του η γονική μέριμνα του ανήλικου τέκνου τους, υποστηρίζοντας ότι λόγω του μετέπειτα ερωτικού δεσμού που είχε με κάποιον άνδρα δεν ήταν ικανή να αντεπεξέλθει στα μητρικά της καθήκοντα.
Η γονική μέριμνα, εν προκειμένω, δεν δόθηκε στον πατέρα αλλά στη μητέρα. Το δικαστήριο όμως, με γνώμονα τη διατήρηση του ψυχικού δεσμού που πρέπει να έχει ένα ανήλικο τέκνο και με τους δύο γονείς του, προσπάθησε να ισορροπήσει τις σχέσεις και των δύο πλευρών. Ετσι, η εν λόγω απόφαση ασχολήθηκε και με τους δυο γονείς.
Σχετικά με τη μητέρα, αναφέρεται στο σκεπτικό ότι το ανήλικο έχει "απόλυτη ανάγκη" από τη μητρική στοργή και την αγάπη της. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι το παιδί ζούσε μαζί με εκείνη μετά τη διακοπή της έγγαμης συμβίωσης των διαδίκων γονιών. Συνεπώς -σύμφωνα με το σκεπτικό- "είναι στενά συνδεδεμένο με τη μητέρα του και φυσικό είναι η αλλαγή του περιβάλλοντος να του δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία θα εμποδίζουν την ομαλή ανάπτυξή του".
Παράλληλα το δικαστήριο διεύρυνε την επικοινωνία του πατέρα με το παιδί προκειμένου -όπως εξηγείται στην απόφαση- αυτό να έχει καλή ψυχοσωματική υγεία, αλλά και για να είναι εξοικειωμένο με το πατρικό περιβάλλον. Επιπροσθέτως αναφέρεται ότι και ο πατέρας από την πλευρά του "μπορεί εξίσου καλά με τη μητέρα του να παρέχει στο τέκνο όλες τις ιδιαίτερες φροντίδες και περιποιήσεις που χρειάζονται εν όψει της μικρής του ηλικίας".
ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ-ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ
almaliotou@pegasus.gr
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...