Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011

Μπορούμε να «αγαπήσουμε»,... το τρέξιμο;

Τα διαβάζουμε παντού και τα ακούμε συχνά. Ο λόγος για τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν στον οργανισμό μας από το τρέξιμο. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως στην περίπτωση, που το τρέξιμο μας προκαλεί ανία και μόνο στη σκέψη. Υπάρχει τρόπος να το «αγαπήσουμε»;

Κουραστήκατε να το διαβάζετε και να το ακούτε. Το τρέξιμο αποτελεί μια από τις πιο ευεργετικές μορφές άσκησης και σίγουρα, αν το εντάξετε στην καθημερινότητα σας, θα δείτε γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα.
-Ο δύσκολος «αποχωρισμός» από τον καναπέ…

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση, που… κουράζεστε και μόνο με την ιδέα της άσκησης; Τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
πάρουμε την ομολογουμένως δύσκολη απόφαση να σηκωθούμε από τον καναπέ και να χαρίσουμε στο σώμα μας το πολύτιμο δώρο της άσκησης; Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, φαίνεται πως υπάρχουν τρόποι για να «αγαπήσουμε» την άσκηση ακόμη και αν δεν έχουμε τις καλύτερες σχέσεις μαζί της μέχρι σήμερα …
Στην αρχή θα κάνουμε όλα τα λάθη. Και μάλιστα μαζεμένα. Είτε θα αποφασίσουμε να τρέξουμε σε μια τεράστια διαδρομή από την αρχή και σίγουρα θα τα εγκαταλείψουμε στη μέση είτε θα στραμπουλήξουμε το πόδι μας από την υπερπροσπάθεια ή θα ξεκινήσουμε αμέσως με μεγάλη ταχύτητα και θα κουραστούμε σε μερικά λεπτά…
Ωστόσο, όπως αναφέρουν γυμναστές και προπονητές υπάρχουν τρόποι να ξεπεραστεί η αρχική κακή μας σχέση με την άθληση και με το τρέξιμο ειδικότερα έτσι ώστε να ευεργετηθούμε από τα οφέλη τους.
-«Προγραμματίστε» τον εγκέφαλό σας…
Η άθληση μπορεί να ωφελεί το σώμα αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ειδικοί, ξεκινά από το μυαλό. Πριν καν ξεκινήσετε την άσκηση, φτιάξτε ένα συγκεκριμένο πλάνο και υποσχεθείτε στον εαυτό σας, πως θα το τηρήσετε με ευλάβεια.
Μην θέτετε από την αρχή ανέφικτους στόχους (π.χ. αρκετά χιλιόμετρα από την πρώτη κιόλας εβδομάδα προπόνησης) και κυρίως μην τα εγκαταλείψετε μετά από 2-3 προπονήσεις. Πάρτε στα σοβαρά τη νέα σας ενασχόληση και αφιερώστε της τον χρόνο που της αξίζει. Σίγουρα δεν θα χάσετε.
-Λίγο αλλά καλό…
Μην προσπαθήσετε σε καμία περίπτωση να αρχίσετε το τρέξιμο με την απαίτηση να τρέχετε πάνω από 1 ώρα καθημερινά. Πρόκειται για ένα ανέφικτο σχέδιο που σύντομα θα εγκαταλείψετε. Οι ειδικοί αναφέρουν, πως θα πρέπει να προγραμματίσετε τις προπονήσεις κατά τέτοιο τρόπο ώστε να γίνονται μεν τακτικά αλλά να είναι εφικτές και πραγματοποιήσιμες.
Προτιμήστε λοιπόν να τρέχετε 3-4 φορές την εβδομάδα από 20 λεπτά κάθε φορά και η άσκησή σας να είναι εναλλασσόμενη-αρχικά βάδην, μετά τρέξιμο κ.ο.κ.
-Καταπολεμήστε τη… βαρεμάρα!
Ο χειρότερος εχθρός της άσκησης δεν είναι άλλος από τη… βαρεμάρα. Είναι σύνηθες μετά από μια μέρα σκληρής δουλειάς, το μόνο που θέλουμε είναι να… βουλιάξουμε στον καναπέ και όχι να αρχίσουμε το τρέξιμο! Προσπαθήστε λοιπόν να καταπολεμήσετε την ανία και πείστε τον εαυτό σας ότι πρόκειται για μια συνήθεια που σίγουρα θα σας ευεργετήσει.
Εφαρμόστε ορισμένα μικρά «τρικ», όπως το να ακούτε μουσική από MP3 στη διάρκεια της άσκησής σας ή να ακολουθείτε διαφορετική διαδρομή κάθε φορά προκειμένου να κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον σας οι εναλλαγές τοπίου.
-Εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα αξεσουάρ
Μπορεί να μην είστε επαγγελματίας αθλητής και να θέλετε απλά να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση εντάσσοντας το τρέξιμο στην καθημερινότητά σας. Ωστόσο, θα πρέπει να εφοδιαστείτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να εκτελέσετε την άσκηση με επιτυχία.
Απευθυνθείτε σε κάποιο κατάστημα αθλητικών ειδών και ζητήστε τη συμβουλή των υπαλλήλων, που θα σας υποδείξουν τα καταλληλότερα αξεσουάρ. Αγοράστε παπούτσια όχι ιδιαίτερα ακριβά, αλλά ανθεκτικά και κατάλληλα για τρέξιμο, δώστε έμφαση στην ποιότητα της αθλητικής σας φόρμας και αγοράστε και ένα ελαφρύ, αντιανεμικό μπουφάν που θα γίνει ο αχώριστος σύντροφός σας στις προπονήσεις.
-Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας
Η άσκηση δεν σταματά με την παύση της προπόνησης αλλά αποτελεί στάση ζωής. Ενημερωθείτε από το διαδίκτυο για τις παγκόσμιες τάσεις στον χώρο του αθλήματος που επιλέξατε, γραφτείτε σε chat με συναθλητές σας από όλο τον κόσμο και ανταλλάξτε εμπειρίες και συμβουλές. Έτσι, η άσκηση θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα για εσάς και θα την εντάξετε στην καθημερινότητά σας χωρίς καν να το καταλάβετε.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...