Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Εξαπατούσαν τουρίστες,... που επέλεγαν τη χώρα μας για διακοπές


Εξαπατούσαν τουρίστες που επέλεγαν τη χώρα μας για διακοπές

Ολόκληρο σύστημα εξαπάτησης πολιτών που επέλεγαν την Ελλάδα για διακοπές, είχαν στήσει διαχειριστές τεσσάρων ιστοσελίδων του διαδικτύου.

Τους έπαιρναν, μέσω των πιστωτικών τους καρτών,τις προκαταβολές για το κλείσιομο, δήθεν, των δωματίων στα ξενοδοχεία που θα διέμεναν και όταν οι τουρίστες πήγαιναν για να μείνουν, διαπίστωναν ότι κρατήσεις στο όνομά τους δεν υπήρξαν ποτέ.
Η υπόθεση εξεχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής και μετά από αξιοποίηση ηλεκτρονικών στοιχείων και ιχνών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων διαχειριστών ιστοσελίδων.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ πρόκειται για τις εξής ιστοσελίδες:
  • www . newbookingcentrals . com
  • www . mybookingcentrals . com
  • www . bookmeanhotels . com
  • www . yourhotelwbook . com .
Οι αστυνομικοί ασχολήθηκαν με την υπόθεση μετά από καταγγελίες πολιτών και ιδιοκτητών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι οι ιστοσελίδες αυτές διαφήμιζαν παροχή υπηρεσιών εν αγνοία τους και χωρίς να έχουν συνάψει σχετική συμφωνία.
Η ΕΛΑΣ απευθύνθηκε στην Interpol και την Europol και μετά από έρευνα εντοπίστηκαν οι διαχειριστές των εν λόγω ιστοσελίδων.
Όπως διαπιστώθηκε άλλαζαν την επωνυμία των ιστοσελίδων, διατηρούσαν όμως τη μορφή και τα γραφικά που προυπήρχαν, όπως το λογότυπο με ένα αεροπλανάκι.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ιστοσελίδες αυτές φιλοξενούνται σε διακομιστές ( servers ) του εξωτερικού, ενώ από την ανάλυση των χρεώσεων των καρτών των πολιτών που εξαπατήθηκαν προέκυψε ότι παραλήπτης των χρημάτων ήταν επιχείρηση που εδρεύει σε γειτονική χώρα.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...