Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Αγκυρα σε... ξένα οικόπεδα...!


Η κυπριακή κυβέρνηση διέψευδε χθες πληροφορίες σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει το γεωτρύπανο της Noble Energy.


Η Τουρκία καθορίζει νέο δρομολόγιο των παράνομων ερευνών του σκάφους σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ. Εντός των ημερών αναμένεται στην Ανατ.
Μεσόγειο το ρωσικό αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ", ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και η Γαλλία προτίθεται να στείλει κορβέτα στην περιοχή

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Με την έκδοση NAVTEX (691/11) η Τουρκία καθορίζει το νέο δρομολόγιο των παράνομων ερευνών του Πίρι Ρέις σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ σε σημείο μάλιστα που βρίσκεται πολύ κοντά στο φρεάτιο Αφροδίτη που συνεχίζεται η γεώτρηση από την εταιρεία Noble Energy.
Σύμφωνα με τις συντεταγμένες της τουρκικής NAVTEX οι έρευνες του Πίρι Ρέις υπερκαλύπτουν περιοχές των Κυπριακών Οικοπέδων 7, 9 ,11 και 12 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.
Η Λευκωσία δηλώνει ότι παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους, ενώ στην περιοχή υπάρχει έντονη κινητικότητα.
Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να προσεγγίσει την Ανατολική Μεσόγειο το ρωσικό αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" επικεφαλής μικρού στολίσκου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και η Γαλλία προτίθεται να στείλει κορβέτα στην περιοχή, κινήσεις κάθε άλλο παρά άσχετες με το πιθανολογούμενο ενδιαφέρον που δείχνουν ρωσικές και γαλλικές εταιρείες για τη νέα αδειοδότηση ερευνών σε Οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.
Χθες η Αθήνα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ που δεσμεύει περιοχές μεταξύ Κύπρου και Κρήτης (νοτίως του Καστελόριζου), νοτίως της Καρπάθου, νοτίως της Γαύδου και νοτιοδυτικά της Ζακύνθου για άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού που θα πραγματοποιήσει η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στις 23(24) και 28(30) Οκτωβρίου.
Διάψευση
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις
Η κυπριακή κυβέρνηση διέψευδε χθες πληροφορίες που δημοσίευσαν ισραηλινά ΜΜΕ, σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει το γεωτρύπανο της Noble Energy που πιθανότατα θα καθυστερήσουν τη διαδικασία της γεώτρησης κατά έναν μήνα. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ν. Ερογλου πάντως επέμεινε στην εντελώς ανορθόδοξη τουρκική θέση ότι το Πίρι Ρέις θα συνεχίσει τις έρευνές του με άδεια των Τουρκοκυπρίων "που έχουν δικαιώματα και σε εκείνα τα χώματα και στον υποθαλάσσιο φυσικό πλούτο".
Μέσα σε αυτό το κλίμα και ενώ συνεχίζεται το κλίμα απειλών από την Τουρκία, στην Κύπρο ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Ερογλου προετοιμάζονται εντατικά για την τριμερή συνάντηση της 30ής Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου μετά τη συνάντησή του με τον Σουηδό ομόλογό του Κ. Μπιλντ, που είναι από τους πιο σθεναρούς υποστηρικτές της Τουρκίας, έστρεψε το ενδιαφέρον στην τριμερή, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα και έτσι θα επανέλθουν στη σωστή τροχιά οι ευρωτουρκικές σχέσεις.
ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...