Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2011

"Έρχεται",... κοινωνική έκρηξη

Τα τελευταία γεγονότα και τα επεισόδια βίας που σημειώνονται καταδεικνύουν τη διαμόρφωση ενός εύφλεκτου κλίματος...
 
Έρχεται κοινωνική έκρηξη
που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική έκρηξη.

Η ελληνική κοινωνία δείχνει εξαντλημένη από τη βαριά φορολογία και τα συνεχιζόμενα εισπρακτικά μέτρα. Οι νέοι άνθρωποι προσανατολίζονται σε λύσεις όπως η μετανάστευση ενώ οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα μηνιαία έξοδα. Η ανεργία καλπάζει, η πελατεία των ψυχιάτρων έχει αυξηθεί και τα ακραία φαινόμενα, όπως της λιποθυμίας μαθητών από ασιτία,
διασπείρουν το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της VPRC για τα «Επίκαιρα»,, που δημοσιεύονται στα «Επίκαιρα» αφορούν την προηγούμενη εβδομάδα αλλά είναι προφητικά αυτών που τελικά συνέβησαν.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC, το 86 % των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανή την κοινωνική έκρηξη, ενώ μόνο το 9% δεν τη θεωρεί πιθανή. Όσον αφορά την περίπτωση προσωπικής διαμαρτυρίας το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων που φτάνει το 60%, δηλώνει πιθανή τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ποσοστό είναι υψηλό δεδομένης της «κοινωνικής αφασίας» των προηγούμενων ετών.


Σε αυτό το κοινωνικό κλίμα έντασης και εξέγερσης είναι εξαιρετικά δύσκολο η κυβέρνηση να ισορροπήσει. Το πρόβλημα πολιτικής νομιμοποίησης γίνεται οξύ. Η διάλυση του ΠΑΣΟΚ είναι anteportas. Η προσφυγή στη λαϊκή εντολή είναι η μόνη δημοκρατική διέξοδος. Κάθε άλλη διαχείριση κινδυνεύει να βάλει τη χώρα σε ένα φαύλο κοινωνικό κλίμα τυφλής βίας. Γι’ αυτό και η κοινή γνώμη σήμερα τάσσεται υπέρ των εκλογών και υπέρ, βεβαίως, μιας νέας πολιτικής εντολής.
epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...