Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2011

Γάλλοι τραπεζίτες: Η Ελλάδα,... δευτερεύον πρόβλημα πλέον

Η λύση του ελληνικού προβλήματος θα βοηθούσε, αλλά υπάρχουν και άλλα προβλήματα, αναφέρει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος. 
Η λύση του ελληνικού προβλήματος θα βοηθούσε, αλλά υπάρχουν και άλλα προβλήματα, αναφέρει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος.
“Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι πια δευτερεύων παράγοντας όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη”, δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα Liberation, ο Γενικός Διευθυντής  γαλλικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, η επίλυση του ελληνικού προβλήματος θα βοηθούσε την κατάσταση, αλλά “υπάρχουν προβλήματα που η ζώνη του ευρώ θα πρέπει να αντιμετωπίσει καθαυτά στην παρούσα φάση”. Όπως αναφέρει, εάν το ποσοστό της μείωσης του χρέους είναι πολύ μεγάλο, ο ιδιωτικός τομέας δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί τις απώλειες, αρχής γενομένης από τις ίδιες ελληνικές τράπεζες. Εκτιμά πως υπάρχουν δυο λύσεις για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα: είτε απευθείας κρατικοποιήσεις τραπεζών, είτε άμεση βοήθεια για την κεφαλαιακή ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο διευθυντής του γαλλικού τραπεζικού ομίλου “δεν βλέπει πώς τα κράτη ή και η ίδια η Ε.Ε. θα μπορούσε να είναι καλύτερο από εμάς (σ.σ. τις διοικήσεις των τραπεζών) στη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος”.
24h NewsRoom 
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...