Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2011

«Οι συμφωνίες της Κύπρου,... δεν έχουν ισχύ για την Τουρκία»


Ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ Ν. Οζέλ
Ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ Ν. Οζέλ

Ο στρατηγός Οζέλ δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να έχει αρμοδιότητες ανάλογες της έκτασης των ακτών της

Στη "σκληρή γραμμή" που έχει επιλέξει για την Ανατολική
Μεσόγειο η κυβέρνηση Ερντογάν συστρατεύεται πλήρως ο τουρκικός στρατός με δηλώσεις του ΑΓΕΕΘΑ στρατηγού Νετζντέτ Οζέλ, ο οποίος διέψευσε και τα δημοσιεύματα περί κατάργησης της 4ης Στρατιάς που είναι παραταγμένη απέναντι από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό NTV, παρουσίασε ουσιαστικά το τουρκικό δόγμα για τη Μεσόγειο, δηλώνοντας ότι η Τουρκία πρέπει να έχει αρμοδιότητες ανάλογες της έκτασης των ακτών της και επανέλαβε ότι η Τουρκία έχει αποκλειστικά δικαιώματα που απορρέουν από το "διεθνές δίκαιο" στον βυθό και στην επιφάνεια, δυτικά του σημείου 32ο 16' 18?.
Ο στρατηγός Οζέλ επεσήμανε ότι η οριοθέτηση μεταξύ των κρατών πρέπει να γίνει στη βάση της ευθυδικίας και ότι η "ελληνοκυπριακή διοίκηση" δεν εκπροσωπεί μόνη της την Κύπρο και οι συμφωνίες που υπογράφει παραβλέποντας το ψευδοκράτος "δεν έχουν ισχύ και δεν θα τις αναγνωρίσει η Τουρκία".
Ο Τούρκος στρατηγός υποστήριξε ακόμη ότι οι συμφωνίες που έχει συνάψει η Κυπριακή Δημοκρατία από το 2003 για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών και αξιοποίηση των φυσικών πόρων παραβιάζουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.
Χθες οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν NAVTEX με το πρόγραμμα των σεισμογραφικών ερευνών που θα εκτελέσει το νορβηγικό σκάφος Oceanic Challenger (και το συνοδευτικό M/V Cassandra). Οι εργασίες, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, θα εξελιχθούν αρχικά στον κόλπο της Αττάλειας και βορειοδυτικά του Ακαμα.
Νίκος Μελέτης
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...