Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

Ούγκο Τσάβες: «Ελευθερώθηκα,... από τον καρκίνο»


Ούγκο Τσάβες: «Ελευθερώθηκα από τον καρκίνο» 

Τίποτα δεν είναι σίγουρο προτού ολοκληρωθεί η θεραπεία, λένε οι γιατροί
Επιστρέφοντας από την Κούβα, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις μετά τη χημειοθεραπεία, ο ηγέτης της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δήλωσε ότι είναι πλέον «ελεύθερος από τον καρκίνο».

«Ολα ήταν τέλεια. Τα αποτελέσματα ήταν καλά, πήρα 20 στα 20» δήλωσε ο Τσάβες.
Γιατροί εκτιμούν, πάντως, ότι ακόμα και αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι πολύ νωρίς για να θεωρηθεί ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας βρίσκεται εκτός κινδύνου. Είναι αδύνατο, όπως λένε, για έναν ασθενή με καρκίνο να θεωρηθεί εκτός κινδύνου προτού ολοκληρωθεί η θεραπεία του – η οποία διαρκεί τουλάχιστον δύο χρόνια.
Ψάχνεις για δουλειά...;
Ο 57χρονος Τσάβες, ο οποίος τέσσερις μήνες νωρίτερα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης κακοήθους όγκου, επισκέφθηκε καθολική εκκλησία για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του. «Ο νέος Τσάβες επέστρεψε. Θα ζήσουμε!» αναφώνησε.

«Ο ισχυρισμός του ότι ο καρκίνος του αποτελεί παρελθόν είναι υπερβολικά αισιόδοξος αυτή τη στιγμή. Δεν έχει σημασία τι είδους καρκίνος ήταν, απλώς είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε γιατρός επιστημονικής ομάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες, ο πρώην χειρουργός του προέδρου της Βενεζουέλας, Σαλβαδόρ Ναβαρέτε, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του Μεξικού ότι ο Τσάβες «έχει λίγες ελπίδες να ζήσει περισσότερο από δύο χρόνια. Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε πολλές ελπίδες ότι η θεραπεία του θα είναι απολύτως αποτελεσματική».
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...