Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011

Ένας στους δέκα ανθρώπους,... βλέπει ασπρόμαυρα όνειρα


Στην εποχή των τηλεοράσεων πλάσμα και των τρισδιάστατων κινηματογραφικών ταινιών, ηχεί αρκετά παράδοξος ο ισχυρισμός ότι μπορεί ένας άνθρωπος να βλέπει μαυρόασπρα όνειρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», για πολλούς από εμάς τα όνειρα αποτελούν το πιο ταραγμένο και συναισθηματικά έντονο κομμάτι της ημέρας. Οι πτώσεις από τεράστιο ύψος, το πέταγμα στον ουρανό σαν τα πουλιά, η αποτυχία στις εξετάσεις και το ανηλεές κυνηγητό από άλλους αποτελούν τα όνειρα που πιο συχνά αναφέρουν ότι βλέπουν όσοι συμμετέχουν σε μελέτες όπου τους ζητείται να περιγράψουν τα όνειρά τους.
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
Όλα αυτά όμως δεν μας συμβαίνουν κατ΄ ανάγκην έγχρωμα. Μικρό αλλά υπαρκτό ποσοστό του πληθυσμού αναφέρει πως η νυχτερινή του περιπλάνηση στον κόσμο των ονείρων δεν έχει χρώμα.

Το αν τα όνειρά μας θα είναι έγχρωμα ή μαυρόασπρα φαίνεται ότι καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το αν βλέπαμε έγχρωμη ή μαυρόασπρη τηλεόραση όταν ήμασταν παιδιά.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 έδειξε ότι τα άτομα ηλικίας 25 ετών και κάτω σχεδόν ποτέ δεν βλέπουν μαυρόασπρα όνειρα. Αντιθέτως, όσοι έχουν περάσει τα 55 τους χρόνια και μεγάλωσαν σε εποχές που δεν υπήρχε πρόσβαση σε έγχρωμη ΤV, βλέπουν μαυρόασπρα όνειρα μία στις τέσσερις φορές.

Υπάρχουν επίσης αυτοί που δεν βλέπουν ποτέ χρώμα στα όνειρά τους: υπολογίζεται ότι ανέρχονται στο 12% του πληθυσμού.

Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν τα αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία της δεκαετίας του 1940: εκείνη την εποχή, οι ανάλογες μελέτες είχαν δείξει πως τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων «σπανίως» ή «ποτέ» δεν έβλεπαν χρώματα στα όνειρά τους. Σήμερα, αυτό το 75% απλώς δεν υπάρχει...
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...