Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

Τουρκία: Δεν καταργείται,... η Στρατιά Αιγαίου


Τουρκία: Δεν καταργείται η Στρατιά Αιγαίου

Ανάλογες με το μέγεθος των ακτών της θα πρέπει να είναι οι θαλάσσιες περιοχές αρμοδιότητας της Τουρκίας δήλωσε σε συνέντευξή του ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων
δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν σχεδιάζεται, στη φάση αυτή, η κατάργηση της Στρατιάς Αιγαίου (Δ΄ Στρατιά).
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο στρατηγός Οζέλ τόνισε ότι "οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επανεξετάζουν συνεχώς τη δομή τους, με βάση τις παγκόσμιες και περιφερειακές ανάγκες ασφάλειας, την τεχνολογική εξέλιξη και τις αλλαγές στις απειλές. Υπό την έννοια αυτή, οι αναγκαίες ρυθμίσεις εντάσσονται στο βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό".

Ο στρατηγός αναφέρθηκε και σε θέματα Κυπριακού ενδιαφέροντος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι θαλάσσιες περιοχές στις οποίες θα έχει αρμοδιότητα η Τουρκία στη Μεσόγειο, πρέπει να είναι ανάλογες προς το μέγεθος των ακτών της.

Σύμφωνα με το στρατηγό Οζέλ, "η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου" με τις παράνομες συμφωνίες που κάνει, παρ' ότι δεν έχει την αρμοδιότητα και τις αδειοδοτήσεις, που κάνει από το 2003, παραβιάζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της "ΤΔΒΚ". Επιπρόσθετα οι έρευνες που είναι υπό εξέλιξη, στο οικόπεδο 12 νότια της Κύπρου, σαμποτάρουν τις συνεχιζόμενες συνομιλίες. Η "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου" αφενός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μονομερώς τον φυσικό πλούτο, ο οποίος ανήκει εξίσου και στον Τουρκοκυπριακό λαό και αφετέρου προσπαθεί να βρει προφάσεις για να καταστήσει αναποτελεσματικές τις συνομιλίες".

Ο στρατηγός Οζέλ είπε επίσης ότι "η Τουρκία εκφράζει την άποψη ότι έχει αποκλειστικά δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στο βυθό και στην επιφάνεια που βρίσκεται δυτικά του σημείου 32.16.18, ότι η οριοθέτηση στην περιοχή πρέπει να γίνει μεταξύ των κρατών με βάση της ευθυδικία, ότι η "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου" δεν εκπροσωπεί μόνη της το νησί της Κύπρου και ότι οι συμφωνίες που υπογράφονται, παραβλέποντας την "ΤΔΒΚ", δεν έχουν ισχύ και δεν θα τις αναγνωρίσει".
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...