Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Ομαδική μήνυση αστυνομικών,... κατά του ελληνικού Δημοσίου


Ομαδική μήνυση αστυνομικών κατά του ελληνικού Δημοσίου 

Θα ζητούν αποζημιώσεις για τραυματισμούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων
Ομαδική μήνυση και αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου και κατά παντός αλλου υπευθύνου ετοιμάζονται να καταθέσουν τουλάχιστον είκοσι αστυνομικοί των ΜΑΤ που έχουν τραυματισθεί σε διάρκεια επεισοδίων τους τελευταίους μήνες!

Οι αστυνομικοί στο δικαστικό έγγραφο τους θα επιρρίπτουν ευθύνες σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ότι τους έδωσαν «λανθασμένες εντολές» στην διάρκεια επεισοδίων, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν σοβαρά.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Η αγωγή με την οποία θα ζητείται αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ θα συνταχθεί με την νομική αρωγή του συνδικαλιστικού σωματείου των αστυνομικών στην Αττική και ήδη συλλέγονται εσωτερικά έγγραφα της ΕΛΑΣ; αλλά και ιατρικά πιστοποιητικά που θα μπορούν να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους.

Την ίδια ώρα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από τη Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα επεισόδια στην Κερατέα, όσον αφορα καταγγελίες αστυνομικών για τις πολύμηνες συγκρούσεις στην περιοχή, αλλά και την μη καταβολή αμοιβών τους.

Ενα μεγάλο μέρος των αστυνομικών - μηνυτών είναι αυτοί που ανήκαν στην διμοιρία των ΜΑΤ που δέχθηκε επίθεση σε στοά, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στα επεισόδια του περασμένου Ιουνίου. Οι περισσότεροι από αυτούς τους αστυνομικούς τραυματίσθηκαν από πέτρες κι άλλα αντικείμενα που έριχναν εναντίον τους οι διαδηλωτές.

Στο δικαστικό έγγραφο, που ετοιμάζουν, επιρρίπτουν ευθύνες εναντίον αξιωματικών της ΕΛΑΣ που τους έδωσαν εντολή να κινηθούν προς αυτό το σημείο με αποτέλεσμα να εγκλωβισθούν στην στοά. Ακόμη στο έγγραφο θα αναφέρουν ότι δεν στάλθηκε εγκαίρως από τους ανωτέρους τους δύναμη για να τους βοηθήσει να απεγκλωβιστούν.

Επιπλέον στο ίδιο κείμενο θα περιγράφονται και άλλα περιστατικά τραυματισμού αστυνομικών των ΜΑΤ λόγω «εσφαλμένων εντολών» από προϊσταμένους τους, στα επεισόδια εκείνων των ημερών.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...