Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011

Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης,... κατά Κούνεβα


Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης κατά Κούνεβα 

Η «οµερτά», η ρωγµή και η αλλοίωση των στοιχείων του εγκλήµατος
 Ενα µοιραίο λάθος, που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην αποκάλυψή τους, φαίνεται ότι διέπραξαν οι δράστες της επίθεσης κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα » εκτιµάται σήµερα, σχεδόν τρία χρόνια αφότου άγνωστοι παραλίγο να οδηγήσουν στον θάνατο τη 43χρονη τότε συνδικαλίστρια αναγκάζοντάς την να καταπιεί βιτριόλι.
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
Ολες οι ενδείξεις, έπειτα από ατέλειωτες έρευνες και συνεχείς παλινδροµήσεις, οδηγούν πια στην εταιρεία υπεργολαβικών καθαρισµών κτιρίων όπου εργαζόταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα, τοποθετηµένη στους ΗΣΑΠ. Εκεί βρίσκεται ή βρισκόταν τότε ο δράστης – για αυτό η Αστυνοµία είναι βέβαιη –, αλλά, παρ’ όλα αυτά, ακόµη δεν έχει εντοπιστεί η ταυτότητά του.

Το... χέρι στα βιβλία
Στην «οµερτά», που ήταν εµφανής από την πρώτη στιγµή σε αυτή την υπόθεση, η ρωγµή βρέθηκε στα βιβλία της εταιρείας. Λίγες ηµέρες µετά την επίθεση µε το βιτριόλι κάποιοι προσπάθησαν να αλλοιώσουν και να αποκρύψουν ορισµένα στοιχεία για την υπόθεσή της.

www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
 
«Αυτό µας οδηγεί σε συγκεκριµένη κατεύθυνση σε σχέση µε τους φυσικούς αλλά κυρίως τους ηθικούς αυτουργούς της αποτρόπαιης πράξης. Κάνουµε την τελευταία προσπάθεια να ρίξουµε φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Να αποδείξουµε ότι δεν είναι µια χαµένη ιστορία» λέει στο «Βήµα» ανώτατος αξιωµατικός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος παρακολουθεί τη µυστική έρευνα που πραγµατοποιεί τους τελευταίους µήνες η Ασφάλεια Αττικής.

Οι αξιωµατικοί που ερευνούν την υπόθεση µιλούν «για την έσχατη ευκαιρία της ΕΛ.ΑΣ. να βρει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι έχουν παραµείνει ασύλληπτοι κυρίως λόγω σειράς σφαλµάτων που έγιναν στην πρώτη φάση της έρευνας». Τώρα οι αστυνοµικοί συγκεντρώνουν – χωρίς οι κινήσεις τους να γίνονται αντιληπτές – νέα στοιχεία για την υπόθεση εστιάζοντας πλέον στους εντολείς της δολοφονικής επίθεσης, µε την ελπίδα ότι δεν είναι πια πολύ αργά.

Οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ.
Αµέσως µετά την επίθεση εκείνη τη νύχτα, προπαραµονή Χριστουγέννων του 2008, στα Πετράλωνα, την έρευνα ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και όχι οι κεντρικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, όπως επέβαλλε µια τόσο σοβαρή υπόθεση, µε αποτέλεσµα να µην ερευνηθούν πλήρως σηµαντικές παράµετροι.

Οπως παραδέχεται σήµερα στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «διαπιστώσαµε ότι τα πρώτα εικοσιτετράωρα η υπόθεση υποτιµήθηκε. ∆εν υπήρξε αποκλεισµός του χώρου για να βρεθούν δείγµατα DNA, δεν υπήρξε εξέταση µαρτύρων, ενώ δεν έγινε και άρση απορρήτου επικοινωνιών ώστε να προσδιοριστούν συνδιαλέξεις των δραστών, όπως συµβαίνει συνήθως».

Οι παραλείψεις αυτές καταδίκασαν την έρευνα να µείνει στο σκοτάδι, καθώς µάλιστα το θύµα – που βρισκόταν, άλλωστε, επί µήνες µεταξύ ζωής και θανάτου και δεν µπορούσε να επικοινωνήσει – είχε αιφνιδιαστεί από τους δράστες και δεν µπόρεσε να δει τα χαρακτηριστικά τους. Ακόµη χειρότερα, όπως αναφέρει στο «Βήµα» συνάδελφος της Κωνσταντίνας Κούνεβα, εκείνες τις πρώτες ηµέρες «µάταια ζητούσαµε από τους αστυνοµικούς να κάνουν µια καλύτερη έρευνα για την υπόθεση. ∆εν ενδιαφέρονταν ούτε να κάνουν ανάλυση στο χηµικό υγρό που ρίχθηκε στο πρόσωπο της Κωνσταντίνας. Μας έλεγαν “µην ασχολείστε γιατί είναι προσωπικό ξεκαθάρισµα µεταξύ Βουλγάρων”»...

Από τότε ο φάκελος της υπόθεσης γυρνάει σε διάφορες αστυνοµικές υπηρεσίες και ανακριτικά γραφεία χωρίς να προκύψει οτιδήποτε σηµαντικό. Η αρχειοθέτηση του φακέλου Κούνεβα το 2009, παρ’ ότι οι δράστες είχαν επικηρυχθεί µε 1.000.000 ευρώ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ήταν η φυσική συνέπεια.
Ανασύνθεση του παζλ
Το τελευταίο χρονικό διάστηµα, ωστόσο, ύστερα από νέα δικαστική παραγγελία, ξεκινά καινούργια – και, όπως φαίνεται, αποδοτική αυτή τη φορά – έρευνα από την Υποδιεύθυνση ∆ίωξης Οργανωµένου Εγκλήµατος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει ασχοληθεί µε µια σειρά σηµαντικές υποθέσεις, όπως το νέο παραδικαστικό κύκλωµα, η υπόθεση των στηµένων αγώνων κτλ.

Σε αυτή την υπηρεσία είχε ανατεθεί αρχικά να σχηµατίσει φάκελο για τις έκνοµες ενέργειες των εταιρειών υπεργολαβίας καθαρισµού δηµοσίων και ιδιωτικών υπηρεσιών και ακολούθως ανέλαβε και τον «φάκελο Κούνεβα». Οι αξιωµατικοί ερεύνησαν σε πρώτη φάση τα δεδοµένα δύο επιθέσεων οι οποίες είχαν σηµειωθεί στην Αθήνα, πάλι µε καυστικό υγρό. Η πρώτη σηµειώθηκε στις 5 Ιουλίου 2002 εναντίον του 70χρονου επιχειρηµατία Ελευθερίου Θεοδωρή – απεβίωσε προ δύο ετών – κοντά στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Η δεύτερη τα µεσάνυχτα της 21ης ∆εκεµβρίου 2007 στη συµβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιµαχίας στον Ν. Κόσµο µε θύµα τον δικηγόρο κ. Π. Σαράκη, ο οποίος ασχολείται µε σύνθετες ποινικές υποθέσεις. Και στις δύο περιπτώσεις δύο άνδρες που επέβαιναν σε µοτοσικλέτα πλησίασαν τα θύµατά τους και τους έριξαν το υγρό στο πρόσωπο και στο σώµα.
Ο νονός της νύχτας
Από τη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων προέκυψε κάτι ιδιαίτερα σηµαντικό: από την ανάλυση των στοιχείων και τις καταθέσεις των θυµάτων ανέκυψαν σαφείς ενδείξεις ότι οργανωτής των επιθέσεων ήταν ένας νονός της νύχτας, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2009 στο Γαλάτσι. Επιπλέον για την επίθεση κατά του δικηγόρου ανέκυψε ότι φυσικός αυτουργός είναι ένας 27χρονος Αλβανός, πρωτοπαλίκαρο του έλληνα νονού, ο οποίος παραµένει άφαντος.

Με αυτά τα δεδοµένα οι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν µπορούσαν παρά να καταλήξουν σε ένα συµπέρασµα: «Οι επιθέσεις µε βιτριόλι είναι εξαιρετικά σπάνιες. Αφού, λοιπόν, έχουµε σειρά στοιχείων από τις δύο άλλες υποθέσεις ότι ηθικός αυτουργός τους ήταν ο συγκεκριµένος έλληνας ποινικός, ψάχνουµε τη συµµετοχή του και στην επίθεση κατά της κυρίας Κούνεβα. Μόνο αυτός οργάνωνε τέτοια ιδιότυπα και παράδοξα χτυπήµατα».

Και το κουβάρι συνεχίζει να ξετυλίγεται. «Εχουµε ανακαλύψει ότι ο δολοφονηµένος νονός µε την παρεµβολή άλλων γνωστών ποινικών είχε επαφές µε “δυσαρεστηµένο” ιδιοκτήτη εταιρείας καθαρισµού ο οποίος έχει ισχυρές διασυνδέσεις στον κόσµο της νύχτας. Μάλιστα οι σχέσεις τους αυτές επιβεβαιώθηκαν και από την κοινή τους παρουσία σε ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό σωµατείο»!

Επειτα από αυτές τις αποκαλύψεις οι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να αναζητούν στοιχεία και πληροφορίες στο εσωτερικό δύο εταιρειών καθαρισµού που φαίνεται να είχαν συµφέρον από την εξόντωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Ερευνήθηκε έτσι η λίστα των ελλήνων και των αλλοδαπών υπαλλήλων τους οι οποίοι αποχώρησαν από τις εταιρείες αυτές λίγο καιρό µετά την επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Εξετάστηκε επίσης η κατανοµή του προσωπικού την επίµαχη περίοδο και τι ακριβώς συνέβαινε σε αυτές τις εταιρείες τα κρίσιµα 24ωρα της επίθεσης. Το κλειδί που ίσως ξεκλειδώσει τελικά τα µυστικά αυτής της υπόθεσης βρέθηκε όταν ανακαλύφθηκε ότι υπήρξε παρέµβαση για να µεταβληθούν δεδοµένα στα βιβλία της εταιρείας.

Μετά τις χειρουργικές επεµβάσεις
Επιστροφή στη ζωή µέσω Γαλλίας
Διαδοχικές χειρουργικές επεµβάσεις στη Γαλλία πραγµατοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστηµα η Κωνσταντίνα Κούνεβα προκειµένου να αποκατασταθούν οι σωµατικές βλάβες που της άφησε το άνανδρο χτύπηµα του ∆εκεµβρίου του 2008.

Η κυρία Κούνεβα έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί λόγω αναπηρίας και διαµένει µαζί µε τον γιο της και τη µητέρα της στο νέο της σπίτι στα Πετράλωνα, το οποίο της έχει παραχωρήσει το ελληνικό κράτος.

Αναφέρεται συχνά στους ανθρώπους που της συµπαραστέκονται, ηθικά αλλά και οικονοµικά, στην περιπέτειά της, ειδικά σε εκείνους από την ελληνική παροικία στη Γαλλία που βρί σκονται στο πλευρό της στη διάρκεια της εκεί νοσηλείας της.

«Ασχολείται ακόµη και τώρα µε τις κινητοποιήσεις µας αλλά και µε ενέργειες άλλων συνδικαλιστικών χώρων» λένε συνάδελφοί της. Παρακολουθεί όσο µπορεί και τα των ερευνών, αλλά συχνά δείχνει απογοητευµένη από την αδυναµία των διωκτικών και δικαστικών αρχών να προχωρήσουν στο επόµενο βήµα και να εντοπίσουν τους δράστες. Οπως έχει δηλώσει παλιότερα, «αυτόν τον άνθρωπο, τον δράστη, τον λυπάµαι. Αυτός ο άνθρωπος έχει προβλήµατα µεγάλα. Αυτός τραβάει πολύ περισσότερα από µένα. Αν µε ακούει, τον παρακαλώ πολύ να µην το ξανακάνει σε άλλους ανθρώπους».
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...