Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

Φεύγουν οι έλληνες,... από την ιδιωτική ασφάλιση λόγω κρίσης

Σύμφωνα με μελέτη το 74% των πολιτών δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει ασφαλιστικά προϊόντα. 
Σύμφωνα με μελέτη το 74% των πολιτών δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει ασφαλιστικά προϊόντα.
Απομακρύνεται από την ασφαλιστική αγορά ο Έλληνας καταναλωτής, αφού λόγω της κρίσης φαίνεται πως περιορίζει το ενδιαφέρον του να ασφαλιστεί, με εξαίρεση τους κατοίκους της Αττικής οι οποίοι παραμένουν πιο κοντά στον κλάδο. Αυτό
τουλάχιστον προκύπτει από μελέτη της Mellon Technologies και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που είχε αντικείμενο τη χρηματοοικονομική συμπεριφορά των Ελλήνων καταναλωτών.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Η μελέτη διενεργήθηκε μέσω τηλεφώνου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, με τη συμμετοχή συνολικά 9.500 πολιτών από όλη την Ελλάδα, σύμφωνα και με τη γεωγραφική και δημογραφική κατανομή των στοιχείων της απογραφής του 2001 της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Σε ότι αφορά ειδικότερα την ιδιωτική ασφάλιση, από την εν λόγω μελέτη, προκύπτει ότι το ποσοστό των ερωτώμενων που δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν ασφαλιστικά προϊόντα το 2011 έφτασε το 74%, σημαντικά αυξημένο από το 56% το 2008.

Ωστόσο, το ποσοστό αυτό πέφτει κοντά στο 60% των ερωτηθέντων από την Αττική και των ερωτηθέντων μεταξύ 35 και 44 χρονών, γεγονός το οποίο αφήνει έστω και ένα σημαντικό “παράθυρο” για την ανάπτυξη του κλάδου.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...