Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

Κίνδυνος για την καρδιά,... οι νυχτερινές βάρδιες



Αυξημένος ο κίνδυνος καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού

Οι γυναίκες που εργάζονται σε νυχτερινή βάρδια μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιαγγειακά νοσήματα, σύμφωνα με μία νέα καναδική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποία παρουσιάστηκαν στο
ετήσιο Καναδικό Καρδιαγγειακό Συνέδριο.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κουήνς, στο Κίνγκστον του Οντάριο, αξιολόγησαν 227 εθελόντριες, ηλικίας 22 έως 66 ετών, διαπιστώνοντας πως σχεδόν μία στις πέντε από τις 40άρες και τις 50άρες είχαν τουλάχιστον από τρεις παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη καρδιοπάθειας και συνεπώς έπασχαν από μεταβολικό σύνδρομο.Οι εθελόντριες ήταν νοσηλεύτριες, τεχνικοί εργαστηρίων και διοικητικοί υπάλληλοι σε δύο νοσοκομεία του νοτιανατολικού Οντάριο και εργάζονταν σε κυλιόμενες βάρδιες.

Το 38% εξάλλου είχαν υπέρταση, ενώ το 60% είχαν ιδιαίτερα αυξημένη περίμετρο μέσης, δηλαδή κοιλιακή παχυσαρκία. Όσο υψηλότερη είναι η πίεση και η περίμετρος της μέσης, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού.

Η μελέτη έδειξε ακόμη πως όσο περισσότερα χρόνια δούλευαν οι εθελόντριες σε βάρδιες, τόσο πιθανότερο ήταν να παρουσιάζουν τα προαναφερθέντα προβλήματα υγείας.

Οι διαταραχές αυτές είναι η κοιλιακή παχυσαρκία, η υπέρταση, το αυξημένο σάκχαρο, τα αυξημένα τριγλυκερίδια και τα χαμηλή επίπεδα «καλής» (HDL) χοληστερόλης. Όταν ένας άνθρωπος έχει ταυτοχρόνως τρία ή περισσότερα από αυτά τα προβλήματα, θεωρείται πως πάσχει από μεταβολικό σύνδρομο.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...