Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Ακόμα μία βδομάδα,... βρώμικοι

Υπομονή μιας εβδομάδας καλούνται να κάνουν οι Αθηναίοι, καθώς αυτό είναι το χρονικό διάστημα για το οποίο θα παραμείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους, το λιγότερο δηλαδή
Για τουλάχιστον ως τις 19 Οκτωβρίου θα παραμείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας αλλά και των άλλων
πόλεων, αφού παρά την εισαγγελική παρέμβαση, αλλά και την επιδείνωση της κατάστασης την τελευταία εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Μετά την απόφαση της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής στον ΧΥΤΑ Φυλής, ενισχύεται η περιφρούρηση των ΧΥΤΑ όλης της χώρας από τους εργαζόμενους ώστε να αποτραπεί κάθε προσπάθεια αποκομιδής των σκουπιδιών.
Επίσης, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να επεκτείνουν τις κινητοποιήσεις τους με την κατάληψη, όχι μόνο των δημοτικών γκαράζ και Δημαρχείων, αλλά και νευραλγικών υπηρεσιών των δήμων, όπως πολεοδομιών, ληξιαρχείων, αλλά και ΚΕΠ.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως τις 19 Οκτωβρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Εξάλλου, το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, σε συνεννόηση με 23 δευτεροβάθμιες υπηρεσίες του Δημοσίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στο Πανδημοσιοϋπαλληλικό Συλλαλητήριο.
Στο μεταξύ, έκκληση απευθύνει η εκτελεστική επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) προς τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση για την αναστολή των κινητοποιήσεών τους "επιδεικνύοντας έτσι υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και σεβασμό στη δημόσια υγεία", ενώ ζητά συνάντηση για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Η ΠΕΔΑ, σε ανακοίνωσή της, δηλώνει πως σέβεται τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του χώρου και αναγνωρίζει τις σημαντικές απώλειες στα εισοδήματα των εργαζόμενων στην Αυτοδιοίκηση, λόγω των δύσκολων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και σταθεροποίησης της χώρας και εκφράζει την αλληλεγγύη της προς αυτούς.
Επιπλέον, προτείνει για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, οι εργαζόμενοι που τυχόν κριθεί ότι πλεονάζουν σε φορείς της Αυτοδιοίκησης να αναδιαταχθούν σε δήμους, που αντικειμενικά έχουν μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...