Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011

Επενδύουμε πολλά,... στην "αραβική άνοιξη" δηλώνει η Κύπρια ΥΠΕΞ

Στο πλαίσιο συνεδρίου για τις "σχέσεις ΕΕ με τον μουσουλμανικό και αραβικό κόσμο"
Μία από τις προτεραιότητες της Προεδρίας της Κύπρου στην ΕΕ είναι η εμβάθυνση της Νότιας Διάστασης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας, ώστε να αναδειχθεί η σημασία των σχέσεων της ΕΕ με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης
Ανατολής, και να προωθηθεί μια νέα ολοκληρωμένη στρατηγική, ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
Σε χαιρετισμό στο συνέδριο του ΕΥΡΩΚΟ, με θέμα "Σχέσεις ΕΕ με τον μουσουλμανικό και αραβικό κόσμο", η κ. Μαρκουλλή σημείωσε επίσης ότι, επί προεδρίας της Κύπρου, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, των χωρών του Κόλπου και ευρύτερα με τον Αραβικό Σύνδεσμο, χώρες με τις οποίες η Κύπρος έχει παραδοσιακά πολύ στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.
Ταυτόχρονα, είπε, η Κυπριακή Προεδρία θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην εμπέδωση και επανεκκίνηση της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και στην επαναδραστηριοποίηση της Ένωσης για τη Μεσόγειο. ''Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί υπουργική ή άτυπη υπουργική συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των 43 χωρών εταίρων στην Ένωση για τη Μεσόγειο'', ανέφερε.

www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Η υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι οι εξελίξεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο θα καθορίσουν εν πολλοίς και το πού τελικά θα γείρει η πλάστιγγα με την "αραβική άνοιξη". Αυτό που θα συμβεί εκεί, καθώς προετοιμάζονται για κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, οικοδομώντας ταυτόχρονα ένα σύστημα πολιτικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών αρχών και θεσμών, θα στείλει ουσιώδη μηνύματα και στις άλλες χώρες της περιοχής, είπε.
Η κ. Μαρκουλλή είπε ότι πρόκειται περί εξελίξεων πραγματικά ιστορικής εμβέλειας και σημασίας, που θα καθορίσουν "όχι μόνο το μέλλον των συγκεκριμένων κρατών αλλά και το δικό μας μέλλον στην ΕΕ".
Στόχος της ΕΕ, συνέχισε, δεν θα πρέπει να είναι άλλος από το να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις για να τεθούν γερά θεμέλια διαρκούς δημοκρατίας και ευημερίας στις χώρες της νότιας γειτονίας.
''Είμαι πεπεισμένη ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται για πολιτικό μετασχηματισμό των χωρών της "Αραβικής Άνοιξης" προς ένα περιβάλλον πιο δημοκρατικών δομών διακυβέρνησης, όπου θα διασφαλίζονται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και η αξιοπρέπεια των πολιτών, θα επιτύχει μόνο στην περίπτωση που διασφαλιστούν συνθήκες ταχείας οικονομικής ανάπτυξης. Είναι για αυτόν τον λόγο που η ΕΕ, κράτη μέλη και θεσμικά όργανα, πρέπει να συνδράμουμε συντονισμένα προς ουσιαστική αρωγή των χωρών αυτών", σημείωσε.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...