Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Αήθης επίθεση γερμανικής εφημερίδας,... στο Σαμαρά


Σε νέα, αήθη επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά προχώρησε η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, που με ειρωνικό τρόπο καυτηριάζει το αίτημα του προέδρου της ΝΔ για προκήρυξη εκλογών.
Η επίθεση βέβαια γερμανικών κέντρων, που επωφελούνται από την κρίση που βιώνει η Ελλάδα, κατά του προέδρου της ΝΔ δεν είναι καινούριο φαινόμενο, ενώ η χρονική συγκυρία κατά την οποία
εκδηλώνεται –δηλαδή την ημέρα συνάντησης του κ. Σαμαρά με τον κ. Παπανδρέου, κι ενώ στην Ευρώπη όλοι συζητούν για το σχέδιο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους - σίγουρα δεν είναι τυχαία.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που φέρει τον τίτλο «Μπισκοτάκι για γιατρικό - Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει», ο Μίχαελ Μάρτενς υποστηρίζει ότι παρά το προβάδισμα της ΝΔ, «όλοι απορούν, όχι μόνον οι Έλληνες, αλλά και οι Ευρωπαίοι, γιατί θέλει κάποιος αυτή τη στιγμή να αναλάβει την διακυβέρνηση της Ελλάδας…; Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κυριαρχεί ο σκεπτικισμός».
Μάλιστα, ο αρθρογράφος αναφέρεται διεξοδικά στα «όχι» του κ. Σαμαρά στο πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει επιβάλλει η τρόικα, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος, όπως πολλάκις έχει επισημάνει «δεν διαφωνεί με τον στόχο, αλλά με την μεθόδευση των περικοπών».
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να «εξωραΐσει την πραγματικότητα», θέλοντας να πείσει ότι η διέξοδος από την κρίση, με τον ίδιο πρωθυπουργό «θα είναι σχεδόν ανώδυνη».
«Είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει ορισμένες προτάσεις που πολλοί οικονομολόγοι τις βρίσκουν αξιόλογες» παραδέχεται ο Μάρτενς, που κρίνει –χωρίς ωστόσο να τεκμηριώνει τη θέση του- ότι οι προτάσεις του κόμματος είναι είτε ασαφείς, είτε αδύνατον να χρηματοδοτηθούν.
«Στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματός του ο Σαμαράς υποσχέθηκε την άμεση επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, μόλις τον ψηφίσουν σαν πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς σπούδασε οικονομικά στο Κολέγιο Άμχερστ και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Πιθανότατα να κληθεί σε λίγο να αποδείξει εάν έμαθε κάτι που να χρησιμεύσει και εκτός του πανεπιστημίου», καταλήγει το δημοσίευμα.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...