Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011

Με την έλλειψη βάρους,... κατά τη γέννηση συνδέεται ο αυτισμόςΠενταπλάσιες οι πιθανότητες των ελλιποβαρών μωρών να εμφανίσουν το σύνδρομο

Τα ελλιποβαρή μωρά έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν αυτισμό συγκριτικά με τα μωρά που γεννιούνται με φυσιολογικό βάρος, ισχυρίζονται επιστήμονες από το κέντρο αυτισμού και επιδημιολογίας στην Πενσιλβάνια.


Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη έρευνα που λαμβάνει υπόψη της τα διάφορα στάδια της ζωής ανθρώπων που έχουν γεννηθεί ως ελλιποβαρείς προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο συνδέεται το σύνδρομο του αυτισμού με τις περιπτώσεις γέννησης παιδιών με μειωμένο βάρος.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού εξέτασαν συνολικά 623 ελλιποβαρή παιδιά στο Νιού Τζέρσει όταν ήταν στην ηλικία των 16 ετών και ανακάλυψαν ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν αυτιστικά.

Η διευθύντρια του κέντρου ισχυρίζεται ότι τα αποτελέσματα δεν θα πρέπει να σημάνουν συναγερμό στους γονείς αλλά αφορμή για επαγρύπνηση ώστε να ωφεληθούν από την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του παιδιού τους.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...