Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Σηκώνουν ασπίδα,... απέναντι στους πειρατές

Στρατιώτες θα φυλάνε τα ιταλικά πλοία. Στόχος να αποτραπούν νέες επιθέσεις από Σομαλούς πειρατές. Έπεσε στα χέρια τους το πλοίο "Montechristo"
Η Ιταλία πρόκειται να τοποθετήσει δυνάμεις του στρατού στα πλοία του εμπορικού της στόλου για να τα προασπίζουν από επιθέσεις σομαλών πειρατών, ανέφεραν πηγές
του ναυτιλιακού κλάδου σήμερα, μια ημέρα μετά τη νέα επίθεση εναντίον ιταλικών συμφερόντων φορτηγού πλοίου στα ανοικτά της χώρας της ανατολικής Αφρικής.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο υπουργός Άμυνας Ινιάτσιο Λα Ρούσα πρόκειται να υπογράψει αργότερα σήμερα μια συμφωνία με το σύνδεσμο των ιταλών πλοιοκτητών για την τοποθέτηση στρατιωτικών φρουρών σε πλοία που πλέουν στην αχανή θαλάσσια περιοχή του Ινδικού Ωκεανού που διατρέχουν κίνδυνο από ενέργειες σομαλών πειρατών, που έχουν επιτεθεί σε πολλά ιταλικά πλοία.
Το Montecristo δέχθηκε επίθεση από πέντε άνδρες που επέβαιναν σε ένα μικρό πλεούμενο στα ανοικτά της Σομαλίας χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρία D'Alesio, ενώ ένας πειρατής είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς τηλεφωνικά ότι η ομάδα του ελέγχει το πλοίο. Το φορτηγό έχει 23μελές πλήρωμα που αποτελείται από ιταλούς, ινδούς και ουκρανούς ναυτικούς.
Πειρατές που εφορμούν από τις ακτές της Σομαλίας-μιας χώρας όπου συνεχίζει να μαίνεται εμφύλιος πόλεμος- έχουν αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια από πλοιοκτήτριες εταιρίες σκάφη των οποίων έχουν καταλάβει, περιλαμβανομένων και πολύ μεγάλων δεξαμενόπλοιων.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...