Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011

Ένας Αυστραλός,... γνήσιος Φιλέλληνας

Αν ένας Αυστραλός πολιτικός δικαιούται τον τίτλο του "φιλέλληνα", αυτός σίγουρα είναι ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας. "Θα μιλώ για την ελληνικότητα και κανείς δε θα με φιμώσει" λέει με σθένος
Ο Μάικ Ρανν εγκατέλειψε την πολιτική σκηνή της Νότιας Αυστραλίας και υποχρεώθηκε να παραδώσει την εξουσία καθώς, πλέον, δεν "συγκινούσε τις μάζες".

Υπήρξε αρχηγός του Εργατικού κόμματος επί 17 χρόνια και πρωθυπουργός της πολιτείας του επί εννέα χρόνια. Οι Έλληνες θα τον θυμούνται για την σθεναρή του υποστήριξη προς τα εθνικά μας θέματα: Κυπριακό, Σκοπιανό, αλλά και για τη στήριξη που προσέφερε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Και όχι μόνο με λόγια, αλλά και με έργα. Ο κ. Ρανν, τρίτος μακροβιότερος πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, βοήθησε στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού και
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.


στα χρόνια της πρωθυπουργίας υπήρξε οπαδός του αιτήματος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Τιμήθηκε από την ομογένεια για την προσφορά του.
Ο Μάικλ Ντέιβιντ Ρανν έχει ρίζες από την Αγγλία. Πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στις εργατικές συνοικίες του Λονδίνου, όπου βοηθούσε τον ηλεκτρολόγο πατέρα του. Τη δεκαετία του '60 η οικογένειά του μετανάστευσε στη Νέα Ζηλανδία και στη συνέχεια, το 1977, ο 24χρονος τότε Μάικ επέλεξε να εγκατασταθεί στη Νότια Αυστραλία.
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
Αναμίχθηκε σε οικολογικά κινήματα, υπήρξε ενεργό μέλος της Greenpeace και εξελίχθηκε σε ηγετικό στέλεχος του Εργατικού Κόμματος. Ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος ενός άλλου εργατικού πρωθυπουργού της Νότιας Αυστραλίας, επίσης καταξιωμένου Φιλέλληνα, του Ντον Ντάσταν.
Θήτευσε κοντά του και το 1985 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, ενώ, αφού πέρασε από διάφορα πόστα, το 2002 εξελέγη πρωθυπουργός της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας.
Σε μία χώρα, όπως η Αυστραλία, που συνυπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί είναι φυσικό ένας πολιτικός να αναζητήσει την ισορροπία μεταξύ διαφορετικών εθνών, κάτι το οποίο, όμως, δεν έκανε ο Μάικ Ραν. Όσο αφορά τα εθνικά μας θέματα, δεν έκρυβε τα λόγια του και σε αντιδράσεις κάποιων είπε: "Εγώ θα μιλώ για την ελληνικότητα και κανείς δεν θα με φιμώσει, γιατί είναι κάτι που το πιστεύω".
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...