Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2011

Η απάντηση του χάκερ... διασήμων


Η απάντηση του χάκερ... διασήμων 

Δημόσια συγνώμη ζήτησε ο Κρίστοφερ Τσάνεϊ από τους σταρ-θύματά του
Ο Κρίστοφερ Τσάνεϊ που συνελήφθη στο σπίτι του στο Τζάκσονσβιλ της Φλόριντα την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου για την υπόθεση υποκλοπών στοιχείων από emails διασημοτήτων ζήτησε δημόσια συγνώμη από τα θύματά του. -αντιμετωπίζει 26 κατηγορίες και εώς 121 χρόνια ποινή φυλάκισης-, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση £6,250.

Ο 35χρονος χάκερ που κατηγορείται από τις ομοσπονδιακές αρχές ότι «χάκαρε» λογαριασμούς περισσότερων από 50 σταρ του Χόλιγουντ -ανάμεσά τους οι Σκάρλετ Γιόχανσον, Κριστίνα Αγκιλέρα, Μίλα Κούνις, Σιμόν Χαρούς κ.α- και αντιμετωπίζει 26 κατηγορίες και εώς 121 χρόνια ποινή φυλάκισης, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση £6,250.

«Ξεκίνησε από περιέργεια, αλλά έγινε εθισμός. Εθίστηκα στο να κρυφοκοιτάζω τι συνέβαινε σε αυτούς τους ανθρώπους που βλέπουμε στον κινηματογράφο κάθε μέρα» δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο στο Τζάκσονσβιλ, ενώ παραδέχτηκε ότι ένιωσαε ανακουφισμένος όταν πριν λίγους μήνες ο υπολογιστής του κατασχέθηκε από την αστυνομία, «γιατί δεν ήξερα πως να το σταματήσω από μόνος μου».

«Δεν ξέρω πως συνέβη. Δεν είχα σκοπό να "κλέψω" προσωπικές πληροφορίες από τα email αυτών των ανθρώπων και σκόπιμα να τα ανεβάσω στο διαδίκτυο ή να τα πουλήσω. Απλά δεν ξέρω... Πάντα χρησιμοποιούσα υπολογιστές... παιχνίδια, facebook, ότι κάνουν οι περισσότεροι. Πραγματικά δεν θυμάμαι πώς ή πότε ξεκίνησε και με ποιον. Απλώς συνέβη...»

Και πρόσθεσε: «Λυπάμαι ειλικρινά. Ζητώ συγνώμη από τα θύματά μου. Ξέρω πως ότι έκανα ήταν πιθανότατα από τις χειρότερες παραβιάσεις την προσωπικής ζωής που θα μπορούσε να βιώσει ένας άνθρωπος, πόσο μάλλον οι συγκεκριμένοι που έχουν ελάχιστη ιδιωτική ζωή. Και αυτή τη λίγη που έχουν τους την παραβίασα. Και αυτό με βασανίζει... Όταν όμως το κάνεις δυστυχώς δεν το σκέφτεσαι έτσι... Ξεκίνησε από καθαρή περιέργεια και μακάρι να μην είχε γίνει ποτέ.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...