Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

Οχάιο: Πυρ κατά άγριων ζώων,... που το έσκασαν από ζωολογικό κήπο


Οχάιο: Πυρ κατά άγριων ζώων που το έσκασαν από ζωολογικό κήπο 

Ο ιδιοκτήτης τα είχε απελευθερώσει προτού αυτοκτονήσει
Αρχές και κάτοικοι του Ζέινσβιλ στο Οχάιο των ΗΠΑ βρέθηκαν την Τετάρτη σε κατάσταση πανικού, όταν ταξιδιώτες που περνούσαν από την περιοχή ανέφεραν στην αστυνομία ότι είδαν άγρια ζώα στον δρόμο, μεταξύ των οποίων ήταν λεοπαρδάλεις και αρκούδες.

Επρόκειτο για είδη που φιλοξενούνταν σε ζωολογικό κήπο που διατηρούσε ο 62χρονος Τέρι Τόμσον, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις εγκαταστάσεις που διατηρούσε, ενώ όπως διαπιστώθηκε ήταν εκείνος που είχε απελευθερώσει τα ζώα και στη συνέχεια είχε αυτοκτονήσει.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Ο σερίφης Ματ Λατς κάλεσε το κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του, αλλά και τους οδηγούς να μη βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους όταν εντοπίζουν κάποιο από αυτά τα ζώα, ενώ έκλεισαν και τα σχολεία.

Ομως, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, έδωσε εντολή να θανατωθούν, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της καταδίωξης να σκοτώσουν 48 ζώα, μεταξύ των οποίων 17 λιοντάρια και 18 τίγρεις της Βεγγάλης – παγκοσμίως απομένουν μόνο 1.400 από το συγκεκριμένο είδος.

Τρεις λεοπαρδάλεις, μια αρκούδα και δύο πίθηκοι μεταφέρθηκαν σε άλλο ζωολογικό κήπο της περιοχής, ενώ ακόμη ένας πίθηκος αγνοείται.

Οι χειρισμοί της αστυνομίας έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων και όχι μόνο.

«Δεν μιλάμε για κατοικίδια. Επρεπε να τα βάλουμε με τίγρεις βάρους 140 κιλών και η δημόσια ασφάλεια ήταν η βασική ανησυχία μας» είπε ο σερίφης.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...