Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Πιο σκοτεινό,... το Ηνωμένο Βασίλειο

Δημοτικά συμβούλια σε ολόκληρη την Αγγλία αποφάσισαν να βυθίσουν στο σκοτάδι δρόμους με σκοπό να εξοικονομήσουν χρήματα. Αντιδρούν οι κάτοικοι
Εκατοντάδες δρόμοι σε όλη την Αγγλία σβήνουν τα φώτα τους ή τουλάχιστον σκέφτονται σοβαρά να το κάνουν, για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί σε πολλούς αγροτικούς δρόμους, σεπροάστια και στο κέντρο των πόλεων σε πολλές επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το το Cardiff και το Sheffield. Ενώ την ίδια τακτική σκέφτονται να ακολουθήσουν και την Ουαλία και την Σκωτία.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Τα σχέδια για την μείωση του φωτισμού των δρόμων περιλαμβάνουν είτε να σβήνουν εντελώς τα φώτα είτε να εγκατασταθούν νέες λάμπες που θα απενεργοποιούνται αυτόματα ή θα σβήνουν κατά την διάρκεια των "νεκρών" ωρών, αργά το βράδυ.
Κάποια πιο προχωρημένα σχέδια, περιλαμβάνουν εγκατάσταση από κάμερες ασφαλείας στους δρόμους που θα τους παρακολουθούν και θα τους φωτίζουν ανάλογα με τις περιστάσεις
Με αυτό το πιλοτικό σύστημα, οι εκπρόσωποι των δημοτικών συμβουλίων πιστεύουν πως θα εξοικονομήσουν πολλά χρήματα, καθώς θα μειωθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος και επίσης θα είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον.
Φόβοι για εγκληματική έξαρση
Το πολύ φιλόδοξο σχέδιο όμως συνάντησε τις αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι φοβούνται για αύξηση της εγκληματικότητας.
Η Sue Mulcahy που κατοικεί στο Devon εκφράζει τις αμφιβολίες της, αφού δηλώνει ότι: "Όταν τα φώτα σβήνουν, είναι κατάμαυρα. Δεν μπορείς να δεις πέρα από το σκαλοπάτι της πόρτας σου." "Σίγουρα έχει υπάρξει αύξηση του εγκλήματος.", πρόσθεσε.
Συμπληρωματικά, εκπρόσωπος της αστυνομικής ομοσπονδίας είπε:" Οι διακοπές μπορεί εύκολα να σημαίνουν ότι σοκάκια και εξωτερικές περιοχές μπορεί να είναι πιο γόνιμα για εγκληματίες να γίνουν πιο δραστήριοι.
"Όσο πιο φωτεινή είναι μία περιοχή, τόσο πιο ασφαλής είναι η δημόσια ασφάλεια, οι πεζοί και περισσότερο οι μοτοσυκλετιστές.", πρόσθεσε.

 Όμως, ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης για τις ενώσεις οικονομικών και μεταφορών ανέφερε πως στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, όλα τα συμβούλια ψάχνουν τρόπους να συγκεντρώσουν έσοδα χωρίς να επηρεάζεται η ασφάλεια παιδιών και ενηλίκων.
"Υπό την προϋπόθεση ότι γίνεται σε συνεννόηση με την αστυνομία και τις τοπικές κοινότητες, η μείωση του φωτισμού μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα των φορολογουμένων χωρίς να μειωθεί η δημόσια ασφάλεια.", ανέφερε σχετικά.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...