Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2011

BBC: Κι αν οι Έλληνες,... πουν «ΟΧΙ»;

«Όταν οι υπουργοί Οικονομικών των G20 συγκεντρωθούν στο Παρίσι, θα αντιμετωπίσουν μια σκληρή πραγματικότητα: ότι σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά που μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, η κρίση παραμένει άλυτη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν για άλλη μια φορά να απαντήσουν τι πρόκειται να κάνουν με το θέμα της Ελλάδας», έτσι ξεκινάει σημερινό δημοσίευμα του BBC που έχει σαν γενικό τίτλο: Η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη: «το σκληρό χαρτί» της Ελλάδας.

"Η χώρα φαίνεται πλέον βέβαιη ότι θα λάβει και την άλλη δόση των χρημάτων τον επόμενο μήνα. Το απίστευτο ποσό των 8 δις ευρώ.
Αλλά αυτό είναι ακόμα ένα τραυμαπλάστ και ο καθένας το ξέρει. Γιατί από τον Μάιο του 2010 η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί και το βουνό του χρέους της έχει αυξηθεί. Το επόμενο έτος ο δείκτης του χρέους προς το ΑΕΠ μπορεί να φθάσει 172%",

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
αναφέρει το άρθρο του BBC υπογραμμίζοντας ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι και τραπεζίτες πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι αφερέγγυα.

"Είναι πιθανό ο ελληνικός λαός απλώς να αρνηθεί να συμπορευθεί με τα σχέδια λιτότητας που απαιτούνται από τους ξένους, τους πιστωτές τους", τονίζεται στο κείμενο, υπογραμμίζοντας τις πρόσφατες αντιδράσεις για το "χαράτσι" στους λογαριασμούς στη ΔΕΗ και την κατάληψη των εργαζομένων στα γραφεία εκτύπωσης των λογαριασμών.

Ο  δημοσιογράφος του BBC  Gavin Hewitt που υπογράφει το άρθρο, τονίζει πως: "Η χώρα εξαρτάται κατά ένα μεγάλο μέρος από το τουριστικό εισόδημα. Ωστόσο, οι διαδηλωτές χθες είχαν αποκλείσει  την Ακρόπολη. Υπάρχουν σχέδια απεργίας για την επόμενη εβδομάδα από τους ναυτεργάτες ενώ τεράστιοι σωροί σκουπιδιών έχουν καταλαβει τους δρόμους ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού των εργαζομένων στους ΧΥΤΑ".

"Υπάρχουν οι συναντήσεις κορύφης αλλά υπάρχουν και οι... δρόμοι", τελειώνει το άρθρο του ο δημοσιογράφος.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...