Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2011

Aγωγή κατά της Apple,... για πνευματικά δικαιώματα

Φωτογράφος τoυ δικτύου Flickr κατήγγειλε ότι εφαρμογές του iphone επιτρέπουν την ανάρτηση εικόνων χωρίς την ειδική μνεία τους.  
Φωτογράφος τoυ δικτύου Flickr κατήγγειλε ότι εφαρμογές του iphone επιτρέπουν την ανάρτηση εικόνων χωρίς την ειδική μνεία τους.
Αγωγή κατά της Apple κατέθεσε Αμερικανίδα φωτογράφος που εργαζόταν για το γνωστό δίκτυο φωτογραφιών Flickr που ανήκει στη Υahoo. Η Shanti Deva Corpi, ισχυρίζεται ότι μέσω δύο συγκεκριμένων εφαρμογών του iphone (οι UGTH και Photoinspire), γίνονταν συνεχείς αναρτήσεις φωτογραφιών που είχε
τραβήξει η ίδια, χωρίς να γίνεται ειδική αναφορά ότι ανήκουν στο δίκτυο Flickr. Έτσι κατέθεσε αγωγή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Τέξας που αφορούν συνολικά ογδόντα παραβιάσεις των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των φωτογραφιών.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
“Η UGTH είναι βασικά ένα εγχειρίδιο χρήσης του προγράμματος λήψης φωτογραφιών Hipstamatic. Ωστόσο, η πραγματική λειτουργία του είναι να προσαρμόζει και να αναδημοσιεύει φωτογραφίες που φέρουν μνεία δημιουργού, ανανεώνοντας την οθόνη προβολής του χρήστη σε σταθερή βάση με νέες φωτογραφίες. Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και το Photoinspire, το οποίο αναζητά σε διάφορες πηγές του διαδικτύου τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες και τις προβάλλει χωρίς μνεία του δημιουργού. Μάλιστα, η παραβίαση εδώ είναι εντονότερη σε σχέση με την πρώτη εφαρμογή, διότι δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να αναρτήσουν τις φωτογραφίες σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook ή το Twitter”, ανέφερε η φωτογράφος.

24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...