Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

Γεννήθηκε το μωρό που ανεβάζει,... στα 7 δισεκατομμύρια τον πληθυσμό της Γης


Γεννήθηκε το μωρό που ανεβάζει στα 7 δισεκατομμύρια τον πληθυσμό της Γης 

Τέσσερα βρέφη σε Ρωσία, Ινδία και Φιλιππίνες διεκδικούν τον «τίτλο»
Τα επτά δισεκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός της Γης, με τρεις χώρες να ερίζουν για το βρέφος που θα φέρει τον «τίτλο».

Η μικρή Φιλιππινέζα Ντανίκα Μέι Καμάτσο γεννήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο στη Μανίλα και ζύγιζε 2,5 κιλά. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ο κάτοικος της Γης με το νούμερο ''7 δισεκατομμύρια''» δήλωσε η μητέρα της, Καμίλ Νταλούρα.

Το όνομα Ντανίκα σημαίνει «πρωινό αστέρι» και πρόκειται για το δεύτερο παιδί της οικογένειας.

Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν κηρύξει την 31η Οκτωβρίου ως την ημέρα των «Επτά Δισεκατομμυρίων» σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στην αύξηση του πληθυσμού.

Ωστόσο, ανεξάρτητοι δημογράφοι έχουν εκφράσει επιφυλάξεις όσον αφορά τη μεθοδολογία, λέγοντας ότι αυτό το νούμερο είναι πιθανότερο να έρθει του χρόνου και όχι εφέτος.

Ο ΟΗΕ «δέχεται πολιτικές πιέσεις να αγνοήσει την αβεβαιότητα και να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες» έγραφε στο περιοδικό «New Scientist» ο Βόλφγκανγκ Λουτς του Ινστιτούτο Δημογραφίας της Βιέννης.

Ο ίδιος υπολόγιζε ότι θα φτάσουμε το ορόσημο των επτά δισεκατομμυρίων κάποια στιγμή μετά τις αρχές του 2013, πιθανώς και πολύ αργότερα, το 2020.

Εκτός από τις Φιλιππίνες, όπου γεννήθηκε η μικρή Ντανίκα Μέι Καμάτσο, δύο περιοχές της Ρωσίας, η Καμτσάτκα και το Καλίνινγκραντ, διεκδικούν τη γέννηση τη Δευτέρα του βρέφους που «θα σπάσει το ρεκόρ» των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη, χωρίς να κινδυνεύουν να διαψευσθούν από τον ΟΗΕ που αυτή τη φορά δεν θα ανακηρύξει «νικητή» του συμβολικού αυτού τίτλου.

Τον ίδιο τίτλο διεκδικεί ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας.

Η χερσόνησος της Καμτσάτκα, μία από τις πλέον αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρωσίας, ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τη γέννηση του δικού της «υποψηφίου» 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), ενός αγοριού που θα ονομαστεί Αλεξάντερ.

Ο διευθυντής του μαιευτηρίου ανακοίνωσε στους γονείς του νεογέννητου ότι «θα δοθεί πιστοποιητικό για την ακριβή ώρα που το βρέφος ήρθε στον κόσμο μας».

«Η χώρα μας αρχίζει στην Καμτσάτκα και για τον λόγο αυτόν θεωρούμε ότι το νεογέννητο αυτό είναι το πρώτο που γεννήθηκε στη Ρωσία την ημέρα κατά την οποία ο πληθυσμός της Γης φτάνει τα επτά δισεκατομμύρια», τόνισε ανώτατος αξιωματούχος της περιοχής.

Περίπου 7.400 χιλιόμετρα μακρυά, στον θύλακο του Καλίνινγκραντ, ανάμεσα στην Πολωνία και στη Λιθουανία, γεννήθηκε ο Πιοτρ Νικολάγεφ στις 00:02 τοπική ώρα και διεκδικεί τον ίδιο τίτλο.

Στην Ινδία, η βρετανική οργάνωση Plan International ανακοίνωσε την γέννηση της Ναργκίς στις 07:20 τοπική ώρα σε κέντρο υγείας του Μαλ, ενός απομακρυσμένου χωριού του κρατιδίου. Η οργάνωση παρακολουθούσε επτά εγκύους στο Ουτάρ Πραντές, στο οποίο τα ποσοστά γεννήσεων είναι πολύ υψηλά.

Τα Ηνωμένα Εθνη όρισαν την 31η Οκτωβρίου 2011 ως την ημέρα των «επτά δισεκατομμυρίων ανθρώπων», δώδεκα χρόνια μετά το ρεκόρ των έξι δισεκατομμυρίων. Τότε, ο ΟΗΕ είχε επιλέξει τον Αντνάν Νέβιτς, ο οποίος γεννήθηκε στο Σαράγεβο ως τον «νικητή», όμως αυτή την φορά ο οργανισμός αποφάσισε να μην ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία με αποτέλεσμα αρκετές χώρες να διεκδικούν τον τίτλο.

Μέσα σε μόλις 11 χρόνια ο πληθυσμός της Γης αυξηθηκε κατά ένα δισεκατομμύριο κατοίκους. Αν, όπως προβλέπεται, συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός αύξησης σε λιγότερο από οκτώ χρόνια θα προστεθεί ακόμη ένα δισεκατομμύριο στον πληθυσμό της Γης.

  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...