Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011

Τα 5 ανδρικά λάθη,... που ανεβάζουν τη ζυγαριά…


Οι άνδρες μπορεί να μην παχαίνουν τόσο εύκολα όσο οι γυναίκες, όμως έχουν και αυτοί το δικό τους διατροφικό κώδικα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και σημαντικά λάθη. Δείτε, τι πρέπει να αποφεύγετε και αποκτήστε ξανά τον έλεγχο του σωματικού σας βάρους.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Οι γυναίκες παχαίνουν ακόμη και με τον… αέρα! Οι άνδρες πάλι, έχουν καλύτερο μεταβολισμό, κάνουν περισσότερες καύσεις και συνήθως δεν παίρνουν τόσο εύκολα κιλά όσο οι γυναίκες. Όμως, παρόλο που η φύση τους ευνόησε με ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μεταβολικό σύστημα, ωστόσο, καταφεύγουν συχνά σε κάποια διατροφικά λάθη, που απορυθμίζουν το μεταβολισμό τους και τους φορτώνουν περιττά κιλά, που δυσκολεύονται μετά να χάσουν.
1)Οι φίλοι παρασύρουν…
Απόψε έχει αγώνα. Και αποφασίσατε με τους φίλους σας να μαζευτείτε σε ένα σπίτι για να τον παρακολουθήσετε. Αλλά φυσικά, όχι «ξεροσφύρι». Πίτσες, μπύρες, πατατάκια ή τηγανητές φτερούγες κοτόπουλου, αποτελούν το «μενού της μπάλας». Αυτά τα καθιερωμένα πλέον φαγητά και συνοδευτικά, μπορεί να αποτελούν «απαραίτητη» προϋπόθεση για μια καθαρά ανδρική βραδιά, όμως οι θερμίδες και τα λιπαρά που περιέχουν δεν είναι διόλου αμελητέα…
Tip: Το να έχετε μαγειρέψει από πριν μια ελαφριά μακαρονάδα με σάλτσα τομάτας και βασιλικό και να την προσφέρετε στους φίλους σας την ώρα του αγώνα, το θεωρούμε αδιανόητο-γι’ αυτό και δεν το προτείνουμε καν… Υπάρχουν όμως και άλλες λύσεις. Αντικαταστήστε τις τηγανητές φτερούγες με ψητό κοτόπουλο, αγοράστε λίγες μπύρες και προτιμήστε το κρασί και όταν αποφασίσετε να παραγγείλετε φαγητό, μην ξεχάσετε να πάρετε 2-3 σαλάτες ως συνοδευτικό. Θα σας χορτάσουν και δεν θα σας φορτώσουν με περιττά κιλά.
2)Καναπές και ταινία το βράδυ (και αγκαλιά ένα μπολ pop corn…)
Σήμερα, θα χαλαρώσετε. Αποφασίσατε να μείνετε σπίτι και να χαλαρώσετε στον καναπέ παρακολουθώντας μια ταινία. Αλλά όσο θα βλέπετε την ταινία, μήπως να τσιμπήσετε και κάτι; Και το «κάτι» μεταφράζεται σε πίτσα / μπύρα/μακαρονάδα/σουβλάκια/pop corn/nachos/πατατάκια/ξηρούς καρπούς/ποτό ή ότι άλλο βάλει ο νους σας…
Tip: Φροντίστε πριν πιάσετε την αγαπημένη σας θέση στον καναπέ, να έχετε προηγουμένως καθίσει στο τραπέζι για φαγητό, έτσι ώστε να είστε χορτάτοι. Επίσης, πριν αρχίσει η ταινία, φροντίστε να έχετε κόψει σε ένα πιάτο μερικά φρούτα και να τα βάλετε στο ψυγείο. Έτσι, μόλις νιώσετε, πως θέλετε να φάτε κάτι βλέποντας την ταινία, το πιάτο με τα φρούτα θα σας περιμένει έτοιμο για κατανάλωση… Διαφορετικά, και αν τα φρούτα δεν είναι το καλύτερό σας, ετοιμάστε από πριν σε μικρά μπολ μερικούς ξηρούς καρπούς ή πατατάκια ή nachos, έτσι ώστε να φάτε το λιγότερο δυνατό.
3)Το γραφείο παχαίνει…
Δουλεύετε από το πρωί στο γραφείο και το στομάχι σας μετά από κάποιες ώρες, διαμαρτύρεται… Πώς θα κατευνάσετε την πείνα σας; Με μια τυρόπιτα, ένα sandwich γεμάτο μαγιονέζα (!), ένα hamburger από το διπλανό fast food ή μήπως να παραγγείλετε με τους συναδέλφους σας μια πίτσα και να την μοιραστείτε;
Tip: Αν η παραπάνω διαδικασία επαναλαμβάνεται τακτικά στο γραφείο, τότε σύντομα θα δείτε τη ζυγαριά σας να ανεβαίνει με μαθηματική πρόοδο… Προβλέψτε από πριν την «κρίση πείνας» και αντιμετωπίστε την έγκαιρα με ένα φρούτο, ένα απλό τοστ με ψωμί σικάλεως που θα φέρετε από το σπίτι ή αν παραγγείλετε μαζί με τους υπόλοιπους στο γραφείο, επιλέξτε μια σκέτη σαλάτα ή ένα sandwich με τομάτα, τυρί light και γαλοπούλα.
4)Μετά το γυμναστήριο… σουβλάκια!
Κάνετε ήδη το καλύτερο για τη σιλουέτα σας (ή μάλλον έτσι νομίζετε…). Το γυμναστήριο, έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά σας και μετά από κάθε σκληρή προπόνηση γυρίζετε σπίτι εξουθενωμένος και παραγγέλνετε σουβλάκια!
Tip: Φάτε κάτι ελαφρύ, πριν πάτε γυμναστήριο. Ένας συνδυασμός πρωτεϊνών και υδατανθράκων, θα διατηρήσει το σάκχαρό σας σε ικανοποιητικά επίπεδα και έτσι δεν θα μπείτε σε πειρασμό να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες από όσες κάψατε. Ένα ιδανικό σνακ πριν το γυμναστήριο είναι μια φέτα ψωμί σικάλεως αλειμμένη με φυστικοβούτυρο και μια μπανάνα.
5)Καλεσμένος σε τραπέζι; Μην το παρακάνετε...
Είστε καλεσμένος σε οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι. Και όταν έρχεται η ώρα του φαγητού, θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα. Και έτσι, γεμίζετε σχεδόν ασφυκτικά το πιάτο σας και κάποιες φορές, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία…
Tip: Η ανθρώπινη ματιά, ως γνωστόν είναι αχόρταγη… Και αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος, που όταν βρισκόμαστε σε κάποιο μπουφέ, σχηματίζουμε «βουνά» στο πιάτο μας με μεγάλες μερίδες από όλα τα εδέσματα. Ωστόσο, μια λύση είναι να ξεκινήσουμε το φαγητό μας με ένα ευμεγέθες πιάτο γεμάτο με διάφορες σαλάτες. Και αφού το φάμε και έχουν χορτάσει ήδη αρκετά, να συνεχίσουμε με το κυρίως πιάτο, όπου εκεί θα βάλουμε μικρές ποσότητες από τις αγαπημένες μας μερίδες. Συνήθως, όταν αδειάζουμε το πιάτο μας (ακόμη και η μερίδα ήταν μικρή), σπάνια το ξαναγεμίζουμε. Έτσι, θα «ξεγελάσετε» την πείνα σας με τις σαλάτες ενώ δεν θα στερηθείτε και τις αγαπημένες γεύσεις, που θα τις απολαύσετε έστω και σε μικρή ποσότητα.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...