Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

Ετοιμες για κούρεμα 50%,... του ελληνικού χρέους οι τράπεζες


Ετοιμες για κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους οι τράπεζες 

Η Los Echos αναφέρει ότι ο ιδιωτικός τομέας συμφώνησε σε κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 50-55%
Πιο κοντά στις γερμανικές προτάσεις σχετικά με το κούρεμα του ελληνικού χρέους και τη λειτουργία του μηχανισμού στήριξης των χωρών της ευρωζώνης φαίνεται ότι θα κινούνται οι τελικές προτάσεις που θα κατατεθούν την Κυριακή από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

 
Πηγές της γαλλικής εφημερίδας Les Echos αναφέρουν ο ιδιωτικός τομέας συμφώνησε σήμερα το βράδυ σε κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 50-55%. Η σχετική ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) θα παρουσιαστεί, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν το σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

Η μέχρι σήμερα επιφυλακτική στάση των γαλλικών τραπεζών (λόγω της υψηλής έκθεσης στο ελληνικό χρέος) φαίνεται ότι έχει αρθεί καθώς τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι «η ζημιά είναι διαχειρίσιμη». Ο όμιλος BNP Paribas κοστολογεί τις ζημιές από ενδεχόμενο κούρεμα κατά 50% σε 1,7 δισ. ευρώ (επιπλέον των 534 εκατ. ευρώ που έχει ήδη διαγράψει) ενώ η Societe Generale εκτιμά ότι θα έχει ζημιές έως 150 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι δέκα μεγάλοι τραπεζικοί και ασφαλιστικοί όμιλοι ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τον επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ να στηρίξει τη (γερμανική) πρόταση για μετατροπή του ταμείου σε μηχανισμό ασφάλισης πιστώσεων.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...