Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Της έδωσαν 4 δολάρια,... για τον νεκρό αδελφό της

Η κυβέρνηση της Κορέας αποζημίωσε την αδελφή πεσόντα με το... τεράστιο πόσο των 4 δολαρίων (3.14 ευρώ). Θύελλα αντιδράσεων για την γκάφα των αρχών
Το "εξωφρενικό" ποσό των 4 δολαρίων έδωσε σε μία γυναίκα από την Νότια Κορέα η κυβέρνηση της χώρας, ως  αναγνώριση της θυσίας του αδελφού της για την πατρίδα.
Ο αδελφός της γυναίκας πέθανε στον Κορεατικό Πόλεμο το 1950,
όταν εκείνη ήταν μόλις δύο ετών. Ωστόσο, δεν γνώριζε για την ύπαρξή του, μέχρι που έμαθε για το θάνατό του από κάποιον γείτονα, αφού η μητέρα της έπασχε από άνοια.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Η αποζημίωση έφτασε στα χέρια της οικογένειας του στρατιώτη τον Απρίλιο και το ακριβές ποσό ήταν 4 δολάρια  (3.14 ευρώ). Το γεγονός ενόχλησε υπευθύνους που δήλωσαν πως τα χρήματα δεσμεύονται από έναν ξεπερασμένο νόμο.
Η προεδρική επιτροπή για την καταπολέμηση της διαφθοράς και για τα πολιτικά δικαιώματα θεώρησε την απόφαση "ακατανόητη" και κάλεσε την κυβέρνηση να την επανεξετάσει.
"Ελπίζουμε ότι η υπόθεση θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός συστήματος για την επαρκή αποζημίωση στις οικογένειες των βετεράνων του κορεατικού πολέμου που συνεχίζουν να ζουν με βαθύ πόνο", δήλωσε η επιτροπή.
Παράλληλα, το υπουργείο  Πατριωτών και  Ζητημάτων βετεράνων, όπως και το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ανέφερε ότι είναι απαραίτητη μία νέα νομοθεσία για το θέμα των αποζημιώσεων.
Αυτή είτε θα δώσει περισσότερα χρήματα ή θα προσαρμόσει το ποσό στον ισχύοντα πληθωρισμό για την αποζημίωση των συγγενών των περίπου 140.000 πεσόντων στρατιωτών της Νότιας Κορέας.
 
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...