Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

400 δισ. ευρώ η αξία,... των ακινήτων του Δημοσίου


Για συμμορίες που καταπατούν τα δημόσια ακίνητα ,έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου


Επιβεβλημένη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου την ανάληψη άμεσης δράσης για την αξιοποίησή τους.
Προανήγγειλε αλλαγές στη φορολογία

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Με έναν "θησαυρό" στην επιφάνεια της ελληνικής γης μοιάζει η δημόσια ακίνητη περιουσία, αφού η αξία της υπολογίζεται περίπου στα 400 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μπορεί να εισπραχθεί το ποσό των 50 δισ. ευρώ από ακίνητα που είναι αμέσως αξιοποιήσιμα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της Prodexpo, που είχε ως βασικό θέμα την Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου, ανέφερε ότι η διαχείριση αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη, ιδιαίτερα μάλιστα αν ληφθεί υπόψη ότι "υπάρχουν συμμορίες που καταπατούν τα δημόσια ακίνητα".
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ανάληψη άμεσης δράσης, κάτι το οποίο θα επιτευχθεί μέσω της Γενικής Γραμματείας Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, όπου, πάντως, εκκρεμεί ακόμη η τοποθέτηση του προσώπου που θα αναλάβει ως επικεφαλής.
Ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε από το βήμα του συνεδρίου αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, οι οποίες θα γίνουν γνωστές στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Νοέμβριο στη Βουλή. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί "παραλογισμός" φόρων όσον αφορά τα ακίνητα.
"Δίκαιος φόρος"
Ωστόσο υπεραμύνθηκε του νέου φόρου που επιβλήθηκε στα ακίνητα και είπε ότι το τέλος που επιβλήθηκε μέσω της ΔΕΗ είναι ο πιο δίκαιος φόρος που έχει θεσπιστεί μέχρι σήμερα, γιατί εξαιρεί τα απρόσοδα ακίνητα.
Ο κ. Ανδρέας Ταπραντζής, εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ανέφερε ότι το 30% των περιουσιακών στοιχείων είναι άγνωστα, εκ των οποίων το 40% διεκδικείται από άλλους ενδιαφερόμενους, καθώς διαπιστώνονται νομικά προβλήματα Ο κ. Ταπραντζής είπε ότι ο συνολικός αριθμός των ακινήτων του Δημοσίου ανέρχεται σε 70.000 και πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αξιοποίησης δημοσίων ακινήτων ύψους 25 δισ. ευρώ.
Την ανάγκη να ξεχωρίσουν τα πρώτα καλά δημόσια ακίνητα ώστε να υπάρξουν "γρήγορες επιτυχίες" επεσήμανε ο κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, γενικός διευθυντής του κλάδου ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας. Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Μίχαλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών, ανέφερε ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια γίνεται συγκροτημένη προσπάθεια να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία.
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...