Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011

"Η πιο συνετή οδός,... η συμφωνία της 21ης Ιουλίου"

Για σοβαρές επιπτώσεις ενός μη εθελοντικού "κουρέματος" σε Τράπεζες, ασφαλιστικά Ταμεία και τον Έλληνα φορολογούμενο προειδοποιεί ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και σύμβλουλος του πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμος
Σε άρθρο του στη "Βήμα της Κυριακής" ο κ. Παπαδήμος υπογραμμίζει, πως "αυτή τη στιγμή, η πιο αποτελεσματική και συνετή οδός είναι να εφαρμοστεί η
συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών, που επετεύχθη τον Ιούλιο και να ενισχυθεί κατάλληλα".
Ο σύμβουλος επί των οικονομικών θεμάτων του κ. Παπανδρέου, προειδοποιεί για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις ενός μεγάλου μη εθελοντικού "κουρέματος" για τις ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταµεία, την πραγµατική οικονοµία και τελικά τον έλληνα φορολογούµενο.
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
 

"Δεν υπάρχουν δωρεάν γεύματα για τους οφειλέτες ούτε εύκολες λύσεις για τους πιστωτές. Μια μη εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους ειναι πιθανόν ότι θα οδηγήσει σε περιορισμένα (καθαρά) οικονομικά οφέλη και θα συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους, που θα απειλήσουν σοβαρά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τις οικονομικές επιδόσεις της ευρωζώνης στο σύνολό της", σημειώνει.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, εκτιμά πως "εάν γίνουν πραγματικότητα αυτοί οι κίνδυνοι, θα οδηγήσουν τελικώς σε μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, θα έχουν ανεπιθύμητες επιτπώσεις για τη συνοχή και τη σταθερότητα της ευρωζώνης και θα υπονομεύσουν την αξιοπιστία του ευρώ".
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το "Βήμα", ο κ. Παπαδήμος, κινούµενος µεταξύ Βοστώνης (όπου διδάσκει στο Πανεπιστήµιο Harvard), Φραγκφούρτης (έδρα της ΕΚΤ), Βρυξελλών και Αθήνας, έχει αναλάβει το τελευταίο διάστηµα έναν άτυπο αλλά ουσιώδη ρόλο εκπροσώπησης της Ελλάδας και εξισορρόπησης των πιέσεων που ασκούνται από τα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων.
Το κύρος και η αναγνωρισιµότητα που διαθέτει στη διεθνή σκηνή τον καθιστούν αξιόπιστο συνοµιλητή των ευρωπαίων εταίρων, των παραγόντων του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείο και πολύ περισσότερο της ΕΚΤ.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...