Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2011

Τετραπλός λογαριασμός,... έρχεται από 1ης Νοεμβρίου


Τετραπλός λογαριασμός έρχεται από 1ης Νοεμβρίου

Περικοπές πολλών… ταχυτήτων για κύριες και επικουρικές συντάξεις, μερίσματα και εφάπαξ προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Περικοπές πολλών… ταχυτήτων για κύριες και επικουρικές συντάξεις, μερίσματα και εφάπαξ προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Το ποσοστό της μείωσης εξαρτάται άμεσα από το ύψος της σύνταξης, ενώ στο εφάπαξ καθοριστικό ρόλο παίζει η ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η "αρχή" θα γίνει από τις κύριες συντάξεις, όπου… ψαλιδίζονται ποσά άνω των 1.200 ευρώ.
Μάλιστα, η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη -και θα ξεκινά από τα 1.000 ευρώ- για όσους άνοιξαν την πόρτα εξόδου πριν συμπληρώσουν το 55ο έτος της ηλικίας τους.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως στην κύρια ασφάλιση διατηρούνται και οι ειδικές εισφορές που τέθηκαν σε εφαρμογή την 1η Αυγούστου. Αυτό σημαίνει πως σε ορισμένες περιπτώσεις το "χαράτσι" είναι τριπλό και οι απώλειες φτάνουν μέχρι και τις τρεις συντάξεις τον χρόνο.
Οι περικοπές επεκτείνονται και στην επικουρική ασφάλιση, με τον "λογαριασμό" να πληρώνουν όσοι εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που παίρνουν πάνω από 150 ευρώ από το ΕΤΕΑΜ. Ταυτόχρονα "ψαλιδίζονται" και τα μερίσματα που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο πολιτικών υπαλλήλων.
Τετραπλός λογαριασμός έρχεται από 1ης Νοεμβρίου
Τέλος, μεγάλες μειώσεις έρχονται και στα εφάπαξ που δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και όσοι απασχολούνται στην Εμπορική. Το ύψος της περικοπής κυμαίνεται από 15% έως 30% ανάλογα με τον ασφαλιστικό φορέα, αλλά και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Συντάξεις
Ψαλίδι για όσους παίρνουν πάνω από 1.200 ευρώ
ΔΗΜΟΣΙΟ - ΙΔ. ΤΟΜΕΑΣ
Υπάλληλοι που χάνουν μέρος επικουρικών και μερισμάτων
ΔΕΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ
Στο 30% θα φτάσει το χαράτσι στο εφάπαξ
Εγκύκλιος Κουτρουμάνη
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που εντάσσονται στο ΙΚΑ Ιδιωτική ασφάλιση. Τρία προγράμματα για την υγεία
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...