Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης,... διαρκούν μέχρι και 10 χρόνια



Εξάψεις και εφίδρωση ταλαιπωρούν τις γυναίκες

Οι περισσότερες γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης υποφέρουν από εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις και σύμφωνα με επιστήμονες από το King's College του Λονδίνου τα… δυσάρεστα συμπτώματα μπορούν να κρατήσουν αρκετά χρόνια.


Η μέση ηλικία στην οποία εμφανίζεται η εμμηνόπαυση είναι τα 52 χρόνια και μέχρι τώρα είχε υπολογιστεί ότι «κρατά» για 2 με 5 χρόνια.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Ωστόσο, οι ερευνητές που μελέτησαν 10.000 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες από τη Βρετανία και την Αμερική ηλικίας από 54 έως 65 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μισές γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν ακόμη συμπτώματα μέχρι την ηλικία των 65!

Η μία εκ των συγγραφέων της μελέτης, η καθηγήτρια Myra Hunter, δήλωσε: «Μελετήσαμε μεγάλο αριθμό μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών μεγάλης ηλικίας και μείναμε έκπληκτοι όταν ανακαλύψαμε ότι τα συμπτώματα επέμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στις μισές από αυτές».

«Ένιωθαν ακόμη εξάψεις κατά μέσο όρο για 10 χρόνια μετά την τελευταία τους περίοδο» πρόσθεσε.
Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Obstetrics & Gynaecology.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...