Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2011

Στο Plaza της Ν. Υόρκης,... ύψωσαν σημαία οι Τουρκοκύπριοι


Στο Plaza της Ν. Υόρκης ύψωσαν σημαία οι Τουρκοκύπριοι

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να διεξάγει έρευνες για ενεργειακούς πόρους
Το περίφημο ξενοδοχείο Plaza απέναντι από το Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.
Πρόβλημα δημιουργήθηκε ξαφνικά με το γνωστό ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης, αφού από χθες Δευτέρα κυματίζει η λεγόμενη «σημαία» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους. Το ξενοδοχείο, γνωστό και στην ελληνική πολιτική ηγεσία, αφού σε αυτό διέμεναν κατά καιρούς δεκάδες αξιωματούχοι των ελληνικών κυβερνήσεων, απέρριψε τις αιτιάσεις και τις επισημάνσεις της κυπριακής κυβέρνησης και έκανε δεκτό το τουρκοκυπριακό αίτημα για να κυματίζει η σημαία του ψευδοκράτους για όσο διάστημα παραμένει στη Νέα Υόρκη ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων κ. Ντερβίς Ερογλου.

Πρόκειται για σημαία, παραλλαγή της τουρκικής σημαίας, την οποία καμία χώρα δεν αναγνωρίζει (ούτε τα Ηνωμένα Έθνη), παρά μόνον η Τουρκία.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου δέχθηκε και πέρυσι να υψώσει τη σημαία του ψευδοκράτους, παρά τις συστάσεις που της έγιναν από την κυπριακή κυβέρνηση. Ετσι στο ξενοδοχείο αυτό με τα πανάκριβα προηγμένης τεχνολογίας δωμάτια, με τα spa στούντιο, τα χαμάμ, τα συνεδριακά κέντρα και τα γυμναστήρια που διαθέτει κυματίζει η σημαία ενός ανύπαρκτου κράτους, δίπλα στην αμερικανική και γαλλική σημαία, σε ένα από τα κεντρικότερα σημαία της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Πάντως οι Αμερικανοί, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη η κυρία Χίλαρι Κλίντον και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, έσπευσαν να δηλώσουν ότι υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να διεξάγει έρευνες για ενεργειακούς πόρους και δεν πιστεύουν ότι αυτό θα πρέπει να υπονομεύει ή να παρεμβάλλεται στις συνομιλίες. Δήλωση που ικανοποίησε πλήρως την κυπριακή κυβέρνηση.

Τη στήριξη για τις γεωτρήσεις που κάνει η Κύπρος έδωσε και η Ρωσία κάτι που αναμενόταν ότι θα γίνει στη συνάντηση που είχαν αργά το βράδυ ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ. Σημαντικές ωστόσο χαρακτηρίζονται οι συναντήσεις που έχουν τόσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης με στελέχη της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, κατά τις οποίες έγιναν συζητήσεις για συνεργασία των δύο πανίσχυρων λόμπι στις ΗΠΑ.

Ο κ. Ερογλου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ώστε να καθορισθεί η τριμερής συνδιάσκεψη η οποία θα είναι καθοριστική για το μέλλον των απευθείας συνομιλιών που διεξάγονται ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...