Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2011

Οι τροφές που... ομορφαίνουν!


Μια ισορροπημένη διατροφή, όχι μόνο βελτιώνει την υγεία μας, αλλά επίσης συμβάλλει και στην ομορφιά μας. Δείτε τα τρόφιμα που μας… ομορφαίνουν…

Ομορφιά δε σημαίνει μόνο το να έχει κάποιος ωραία χαρακτηριστικά. Πρόκειται για ένα συνολικό «πακέτο» που περιλαμβάνει λαμπερά μαλλιά, βελούδινη επιδερμίδα, υγιή νύχια και όμορφα δόντια –όλα όσα δηλαδή συμβάλλουν στο να μας εισάγουν στη λίστα της… ομορφιάς.
Μια ισορροπημένη διατροφή, όχι μόνο βελτιώνει την υγεία μας, αλλά και συμβάλλει στην ομορφιά μας. Ορισμένα τρόφιμα βοηθούν στην επιδιόρθωση του DNA, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου που δίνει στο δέρμα απαλή και νεανική όψη. Όλες οι ομάδες τροφίμων συμβάλλουν στο να προάγουν την ομορφιά και την υγεία...
Φρούτα και λαχανικά που… ομορφαίνουν
-Παπάγια: είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι χρήσιμη στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Επίσης, η παπάγια, όταν καταναλώνεται τακτικά, βοηθά στη ν ομαλή εκκένωση των κοπράνων, το οποίο έμμεσα βοηθά σε ένα καθαρό και λαμπερό δέρμα.
-Φράουλες: το κολλαγόνο βοηθά το δέρμα να είναι σφριγηλό. Όταν τα επίπεδά του είναι μειωμένα,, το δέρμα αρχίζει να κάνει ρυτίδες. Οι φράουλες βοηθούν στην προστασία της δομής του κολλαγόνου του δέρματος. Επίσης, είναι πλούσιες σε βιταμίνη C.
-Blueberries: βοηθούν στην προστασία των ούλων, καθώς και στα υγιή μάτια και την ελαστικότητα του δέρματος.
-Μαύρη σταφίδα: είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Επίσης είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, καλίου και μαγνησίου και βοηθά στη διατήρηση υγιών νυχιών και δοντιών.
-Βερίκοκα: είναι πλούσια σε φυτοχημικά θρεπτικά συστατικά όπως το λυκοπένιο και το β-καροτένιο που είναι καλά για το δέρμα.
-Ρόδι: Το ρόδι περιέχει πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν το δέρμα.
-Τομάτα: είναι πλούσια πηγή λυκοπενίου, το οποίο αυξάνει το φυσικό δείκτη προστασίας του δέρματος σώματος στον ήλιο και την ελαχιστοποίηση των ζημιών που προκαλούνται από τις βλαβερές του ακτίνες.
-Καρότα: τα καρότα είναι καλή πηγή βήτα-καροτίνης και βοηθούν στην αποτροπή της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.
-Μπρόκολο: το μπρόκολο έχει μια ένωση που ονομάζεται σουλφοραφάνη, η οποία αποτρέπει την καταστροφή των κυττάρων. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και κρατά το πεπτικό σύστημα και το δέρμα υγιή.
-Αγγούρι: ο χυμός αγγουριού, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, το κάνει απαλό και λαμπερό. Τρώγοντας αγγούρι βοηθάτε επίσης το δέρμα σας. Πρόκειται για μια καλή πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών, που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, καθιστώντας το ένα πολύ ωφέλιμο προς το δέρμα τρόφιμο.
-Σκούρα πράσινα φυλώδη λαχανικά: είναι καλές πηγές βιταμινών, μετάλλων, φυτοθρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Η τακτική κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για το δέρμα.
Ποτά που… ομορφαίνουν
-Νερό: η ενυδάτωση είναι αυτή που κρατά το δέρμα απαλό και σφριγηλό. Η αφυδάτωση αντίθετα προκαλεί χαλάρωση στο δέρμα. Συνεπώς πρέπει να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο με το να πίνετε πολύ και καθαρό νερό.
-Πράσινο τσάι: η επιγαλλοκατεχίνη (γνωστή και ως EGCG), η κύρια ένωση στο πράσινο τσάι, προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούνται στο DNA από την UVA ακτινοβολία, η οποία θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος.
-Μηλόξυδο: τα άφθονα ένζυμα που περιέχει, βοηθούν στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος και το διατηρούν νεανικό και απαλό.
Άλλες τροφές που… ομορφαίνουν
-Σολομός: είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV.
-Καρύδια: είναι πλούσια σε α-λινολενικό οξύ που διατηρεί ενυδατωμένο και λαμπερό το δέρμα.
-Ελαιόλαδο: το ελαιόλαδο περιέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, που βοηθούν τις μεμβράνες των κυττάρων να μένουν ενυδατωμένες, καθιστώντας έτσι το δέρμα μαλακό και σφριγηλό. Αυτό βοηθά επίσης το δέρμα να προστατεύεται από τις βλαβερές ακτίνες UV.
-Λιναρόσποροι: οι σπόροι λιναριού είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, που βοηθούν το δέρμα να είναι απαλό. Εμποδίζουν την απόφραξη των πόρων και επιτρέπουν την αποβολή των τοξινών. Επίσης αποτελούν μια καλή πηγή φυτικών ινών, συμβάλλουν στην τακτική εκκένωση των αποβλήτων του πεπτικού συστήματος, βοηθώντας έτσι το δέρμα να είναι υγιές.
-Βρώμη: εκτός από άλλα πλούσια θρεπτικά συστατικά, η βρώμη περιέχει πυρίτιο, το οποίο είναι πολύ ευεργετικό για τη διατήρηση των επιπέδων κολλαγόνου στο δέρμα, καθιστώντας το ελαστικό και σφριγηλό.
-Φύτρο σιταριού: είναι πολύ ευεργετικό για τα σπυράκια. Είναι καλό να καταναλώνουμε 2 κουταλιές της σούπας φύτρο σιταριού στη διατροφή μας τακτικά.
Εκτός πάντως από το να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, η καταπολέμηση τους άγχους και η αισιοδοξία, βοηθούν επίσης στη διατήρηση της ομορφιάς.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...