Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

Από το ημερολόγιο σε... ιστοσελίδες ενηλίκων

Για φιλανθρωπικό ημερολόγιο πήγαιναν και αλλού κατέληξαν φωτογραφίες νεαρών φοιτητριών σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Φόβοι για το μέλλον των κοριτσιών
Δεν ήξεραν τι τις περίμενε στο πανεπιστήμιο του Portsmouth, όταν φωτογραφίες σπουδαστών για το ετήσιο ημερολόγιο κατέληξαν σε "ροζ" ιστοσελίδες

Οι ίδιες φωτογραφίες επίσης ανέβηκαν σε διάφορα forum, τις οποίες παρακολούθησαν και σχολίασαν χιλιάδες επισκέπτες.
Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για το ημερολόγιο και προορίζονταν για φιλανθρωπικό σκοπό ήταν ψηφιακά επεξεργασμένες, ώστε να προφυλάξουν το ήθος των κοριτσιών. Αυτές όμως που βρέθηκαν στο διαδίκτυο δεν είχαν  υποστεί  επεξεργασία.
Το ημερολόγιο, το οποίο από το 2006 έχει μαζέψει 10.000 λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κινδυνεύει να σταματήσει την κυκλοφορία του, ύστερα καταγγελίες της εκπροσώπου των κοριτσιών του Hampshire, Becky Gardner.
Απειλείται η συνέχεια του ημερολογίου
Η Garder, ανέφερε πως μίλησε σε 20 κοπέλες, οι οποίες δήλωσαν σοκαρισμένες, όταν είδαν μη επεξεργασμένες φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο συνοδευόμενες από επικριτικά σχόλια για το σώμα τους.
Η εκπρόσωπος επίσης τονίζει πως ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να βλάψει την μελλοντική καριέρα των κοριτσιών και συνεχίζει :" Οι φωτογραφιες του περσινού τεύχους βρίσκονται παντού στο διαδίκτυο και δεν μπορούμε παρά να βεβαιωθούμε πως κάτι ανάλογο δεν θα ξανασυμβεί."

 Η φοιτήτρια Rachael Lloyd, 21, η οποία βρίσκεται στο εξώφυλλο του τεύχους για το 2011 είπε: Το πρώτο σοκ ήταν, όταν είδα την φωτογραφία μου μπροστά - δεν μας είπαν που θα κατέληγε ή πως θα έμοιαζε."
Δηλώνει ανήσυχη για το τι θα πιστέψουν οι μελλοντικοί εργοδότες της.
Το ημερολόγιο περιέχει φοιτήτριες σε προκλητικές πόζες, όπως και αρκετούς φοιτητές. Οι δημιουργοί του πιστεύουν πως για τη διαρροή είναι υπεύθυνος κάποιος από τους φοιτητές του πανεπιστημίου.
Ο επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής της αθλητικής ένωσης του πανεπιστημίου, Stephen Dancey, πάντως συνεχίζει μάχεται για την επιβίωση του ημερολογίου.
"Είναι διασκεδαστικό και δείχνει ότι μπορεί να είσαι δημιουργικός με έναν διασκεδαστικό τρόπο και ταυτόχρονα να συγκεντρώνονται χρήματα για σημαντικούς σκοπούς."
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...