Κυριακή, Σεπτεμβρίου 11, 2011

Ξεχάστε τα προβλήματα,... έστω για ένα λεπτό!


Οι διακοπές για πολλούς τελείωσαν ήδη και για άλλους κοντεύουν να τελειώσουν… Σκληρά οικονομικά μέτρα, δύσκολες εργασιακές συνθήκες, λιτότητα είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του φθινοπώρου που μας περιμένει. Για να μην σας πάρει από κάτω, δείτε, πώς θα πάρετε μια ανάσα μέσα σε ένα μόλις λεπτό!

Κοιτάξτε το ταβάνι (και μετρήστε ως το 60…)
Ακούγεται παιδαριώδες αλλά είναι πέρα για πέρα αποτελεσματικό! Μόλις νιώσετε πώς τα προβλήματα βασανίζουν το κεφάλι σας, κοιτάξτε το… ταβάνι και αρχίστε να μετράτε αντίστροφα ξεκινώντας από το νούμερο 60. Με αυτό τον τρόπο θα κινητοποιηθεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σας σύστημα, που μεταφράζεται σε αυτόματη μείωση της αρτηριακής πίεσης και σε ομαλοποίηση του ρυθμού της αναπνοής.
Σημειώστε τα προβλήματά σας και αφήστε τα για… αύριο!
Τα προβλήματα είναι εδώ και σας ταλαιπωρούν καθημερινά. Καταγράψτε τα σε ένα σημειωματάριο ώστε να έχετε πλήρη εικόνα για το τι σας ταλαιπωρεί καθημερινά και αφήστε τα για… αύριο! Σίγουρα τίποτα δεν θα λυθεί ως δια μαγείας όμως έχετε και εσείς το δικαίωμα τουλάχιστον να μην τα σκέφτεστε για ένα λεπτό! Και αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα, όπως έλεγε και πάντα αισιόδοξη η Σκάρλετ Ο’ Χάρα…
Πάρτε 20 βαθιές ανάσες
Πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια, περικοπές, απολύσεις. Υπάρχει λύση; Λύση για όλα δεν υπάρχει, μπορείτε όμως να τα ξεχάσετε έστω για λίγο με 10 βαθιές ανάσες από την μύτη και άλλες 10 από το στόμα. Η βαθιά αναπνοή «ρίχνει» τους παλμούς της καρδιάς και ηρεμεί το σώμα. Επικεντρωθείτε πλήρως στη διαδικασία της αναπνοής και έτσι-έστω για λίγο-θα ξεχάσετε τα προβλήματά σας.
Πετάξτε στα… σύννεφα!
Η φαντασία αποτελεί ίσως το δυνατότερο όπλο μας απέναντι στις κακοτοπιές της ζωής. Έστω και για ένα λεπτό, φανταστείτε πώς ταξιδεύετε πάνω σε ένα σύννεφο. Βάλτε στο παιχνίδι και όλες τις αισθήσεις σας. Δείτε, αγγίξτε, μυρίστε, ακούστε και αφήστε για λίγο πίσω σας τις έγνοιες που σας ταλαιπωρούν.
Παίξτε με το μυϊκό σας σύστημα
Το σώμα μας γνωρίζει πολύ καλά πότε έχουμε άγχος καθώς κινητοποιεί τους μύες. Ξεγελάστε το σφίγγοντας εσείς οι ίδιοι τους μύες σας από το κεφάλι έως τα πόδια και κατόπιν χαλαρώστε τους. Έτσι, το σώμα θα απελευθερώσει την συσσωρευμένη ενέργεια και εσείς θα νιώσετε πολύ πιο χαλαροί.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...