Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2011

Τα παγωτά,... της "Κου Κλουξ Κλαν"

Πτώση στις πωλήσεις μιας οικογενειακής επιχείρησης είναι πιθανό να προκάλεσε η μασκότ της! Οι περαστικοί νόμιζαν ότι επρόκειτο για διαμαρτυρία της Κου Κλουξ Κλαν

Ατυχής αποδείχθηκε η έμπνευση ενός μιας οικογενειακής επιχείρησης στις ΗΠΑ να δημιουργήσει ένα κοστούμι για να διαφημίσει τα παγωτά της!

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, η κουκούλα της μασκότ μοιάζει αρκετά με αυτές που φορούν τα μέλη της διαβόητης ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν.
Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, η οποία βρίσκεται σε πολυσύχναστο δρόμο, συνειδητοποίησαν μετά από δύο μήνες ότι η μασκότ, που τοποθέτησαν απέναντι από το κατάστημά τους δεν βοήθησε ιδιαίτερα τις πωλήσεις.
Οι οδηγοί που περνούσαν από το σημείο, νόμιζαν ότι πρόκειται για διαδηλωτή της Κου Κλουξ Κλαν και αντί να σταματήσουν, επιτάχυναν!
Ο Jose Cantres, εκ των ιδιοκτητών, δήλωσε ότι κυκλοφόρησαν φήμες στο Facebook σχετικά με το κοστούμι και οι πωλητές άκουσαν από πελάτες ότι αρκετοί απέφευγαν το κατάστημα, λόγω της μασκότ.

 Η μάνατζερ του καταστήματος Lisa Diaz, άκουσε μια υπάλληλο τράπεζας να λέει στη συνάδελφό της ότι φοβάται να περάσει από το σημείο, λόγω του επικίνδυνου τύπου που βρίσκεται εκεί!
"Ένας πελάτης μου είπε: Το σκέφτηκα δυο φορές να μπω στο μαγαζί, διότι νόμιζα ότι η μασκότ ήταν της ΚΚΚ" δήλωσε η Diaz.
Πάντως, από κοντά, το κουστούμι δεν μοιάζει με τη στολή των μελών της Κου Κλουξ Κλαν, ωστόσο από μακριά δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις, ξυπνώντας εφιαλτικές μνήμες.
Για παράδειγμα ένας μοτοσυκλετιστής που περνά γρήγορα από το σημείο, μπορεί ρίχνοντας μια ματιά να νομίσει ότι πρόκειται για άνθρωπο της οργάνωσης.
Η πελατεία του καταστήματος μειώθηκε το τελευταίο δίμηνο και οι υπάλληλοι θεωρούν ότι η μασκότ έπαιξε σημαντικό ρόλο.
Η οργάνωση του μίσους
Η Κου Κλουξ Κλαν ήταν τρομοκρατική οργάνωση που έδρασε στις ΗΠΑ και υποστήριζε το ιδεολόγημα της υπεροχής των λευκών έναντι των άλλων φυλών, τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία, καθώς και την αυτοχθονία.
Τα μέλη της οργάνωσης που είχε πολλά παρακλάδια, στις διάφορες φάσεις της ιστορίας της, χρησιμοποίησαν τρομοκρατία και βία για να καταπιέσουν τους Αφροαμερικανούς και άλλες φυλετικές ομάδες.
Στη νεότερη ιστορία της, η Κου Κλουξ Κλαν ταυτίζεται με μικρότερες μεμονωμένες ομάδες, ενίοτε συνδεδεμένες με άλλες ακροδεξιές οργανώσεις, αριθμώντας στα τέλη του 20ου αιώνα μερικές χιλιάδες μέλη
Η ονομασία "Κου Κλουξ Κλαν" προήλθε από σύνθεση της ελληνικής λέξης κύκλος (Κου Κλουξ) και της αγγλικής clan (φυλή).

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...