Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

Σπαγγέτι σκόρδο - προσούτο...



Οι γεύσεις δένουν απόλυτα μεταξύ τους

Εύκολα και γρήγορα, ζυμαρικά με γευστικό αποτέλεσμα καλής τρατορίας!

Υλικά:

500 γραμ. ζυμαρικά κατά προτίμηση λιγκουίνι
500 γραμ. κρέμα γάλακτος
350 γραμ. προσούτο σε λεπτές φέτες
5-6 κανονικές σκελίδες σκόρδο
60 γραμ. βούτυρο αγελάδος
Αλάτι - πιπέρι
Φρέσκο μαιντανό
Παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Βάζουμε νερό να βράσει για τα ζυμαρικά (μην το αλατίσετε ακόμη). Μόλις βράσει προσθέτουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ακριβώς όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία τους.

Αφού βράσουν σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ΔΕΝ τα κρυώνουμε (θέλουμε να κρατούν θερμοκρασία). Καθαρίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο σε ένα φλυτζανάκι. Προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και με ένα μικρό κουτάλι ανακατεύουμε ώστε να ενωθεί το σκόρδο με το αλάτι.

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι (υπολογίστε ότι θα βάλουμε μέσα όλα τα ζυμαρικά αργότερα) λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε για τσιγάρισμα (σε μέτρια φωτιά), το προσούτο κομμένο με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια και τον πολτό σκόρδου-αλατιού.

Μόλις το προσούτο αρχίσει να μαζεύει (3-4 λεπτά), ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση, και σιγά - σιγά τα ζυμαρικά ανακατεύοντάς τα ώστε να πάει το μείγμα παντού. Κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκο μαιντανό και τριμμένη παρμεζάνα (εάν θέλετε).

Πηγή: sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...