Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2011

Β. Ράπανος: Οι ελληνικές τράπεζες άντεξαν,... όσο σε καμία χώρα


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών , Βασίλης Ράπανος μιλώντας στο συνέδριο του Economist τόνισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα άντεξε σε περιβάλλον κρίσης όσο σε καμία χώρα, ενώ παρά τη μείωση των καταθέσεων και την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, οι τράπεζες επέδειξαν αντοχή και αξιοπιστία.

Ο ίδιος έθεσε τρία σημαντικά ερωτήματα στον αξιωματούχο του ΔΝΤ Μπόμπ Τράα που αφορούν τις διαρθρωτικές αλλαγές με βάση την παραγωγικότητα, την ευελιξία του προγράμματος και τη ρευστότητα των τραπεζών.
Αναφερόμενος στην ρευστότητα που αντλούν οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ ο κ. Ράπανος τόνισε ότι από τη συνολική ρευστότητα του συστήματος, μόνο τα μισά είναι με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου.
Πρόσθεσε δε ότι με την εκτίναξη των spreads και την ταυτόχρονη μείωση των τιμών των ομολόγων, η ΕKT ζητά συνεχώς περισσότερα ομόλογα για την παροχή ρευστότητας και ρώτησε τον κ. Τράα εάν μπορεί να υπάρξει ευελιξία σε αυτό το σημείο λόγω της κρίσης.
Ο κ. Tράα απάντησε ότι αυτό είναι θέμα της ΕΚΤ. Και πρόσθεσε ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν στηριχτούν στην τρόικα αν και στις τάξεις της υπάρχουν διαφωνίες.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...