Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2011

Νέο «κόλπο γκρόσο»,... με τις αποδείξεις

Νέα επιβάρυνση με αναδρομική ισχύ από την αρχή του 2011 έρχεται να προσθέσει το οικονομικό επιτελείο, αυτή τη φορά...
 
Νέο «κόλπο γκρόσο» με τις αποδείξεις
με το θέμα των αποδείξεων.

Αφού η κυβέρνηση κατέβασε για μια ακόμη φορά το αφορολόγητο, πλήττοντας έτσι τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, έρχεται τώρα να το αποσυνδέσει από το μέτρο της συλλογής αποδείξεων.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι για να μην πληρώσουν επιπλέον φόρο θα πρέπει να εμφανίζουν, ανάλογα με το εισόδημά τους, ένα ποσό δαπανών με αποδείξεις. Θα φορολογείται δηλαδή
με 10% η διαφορά ανάμεσα στο ανώτατο όριο, που δεν έχει διευκρινιστεί που θα φθάσει και στο ποσό που συγκέντρωσε ο φορολογούμενος.


Δεν έγινε όμως σαφές σε ποιο ποσοστό του εισοδήματος θα αντιστοιχεί το συνολικό ποσό των αποδείξεων με τον κ. Βενιζέλο να αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να φτάσει και στο 50%. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν χθες ότι το ποσοστό θα είναι μικρότερο, γύρω στο 30 με 40% και θα υπάρχει πλαφόν 24.000 ευρώ, ενώ σήμερα ο κ. Πλασκοβίτης διέψευσε, χωρίς όμως να αναφερθεί σε ποσοστό, ότι ο κ. Βενιζέλος μίλησε για 50%.


Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα και με το πρόσχημα της τόνωσης της αγοράς, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν πάλι το «μάρμαρο».
epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...