Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23, 2011

Τρελά κέρδη,... για τον Σόρος



Ο Μπιλ Γκέιτς είναι πάντα ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Αμερική. Ο Τζορτζ Σόρος μπήκε στα 81 του χρόνια για πρώτη φορά στην πρώτη δεκάδα. Και από τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς, πέντε εξακολουθούν να είναι Ελληνοαμερικανοί.
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα του ετήσιου καταλόγου του περιοδικού «Φορμπς» που δόθηκε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα. Ο ιδρυτής της Microsoft καταλαμβάνει σταθερά την πρώτη θέση από το 1994, με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 59 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 5 δισ. σε σχέση με πέρσι. Και οι 20 πλουσιότεροι Αμερικανοί είδαν φέτος την περιουσία τους να αυξάνεται, με εξαίρεση τον Ουόρεν Μπάφετ, του οποίου η περιουσία μειώθηκε κατά 6 δισ. και έφτασε τα 39. Στην έβδομη θέση εμφανίζεται ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος με 22 δισ. δολάρια, μια περιουσία κατά 7,8 δισ. μεγαλύτερη σε σχέση με πέρσι λόγω των επενδύσεων που έκανε στον χρυσό και σε διάφορες μετοχές.
Ο πιο πλούσιος Ελληνοαμερικανός είναι ο 63χρονος επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, ιδιοκτήτης της επιτυχημένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ Gristedes, που εμφανίζεται στη 212η θέση, 26 θέσεις πιο ψηλά από πέρσι, με περιουσία 2 δισ. δολαρίων (έναντι 1,7 δισ.). Στη 227η θέση, 22 θέσεις πιο κάτω από πέρσι, βρίσκεται ο 83χρονος φαρμακοβιομήχανος Μάικλ Ζαχαρής, με περιουσία που υπολογίζεται στα 1,9 δισ. δολάρια (ίδια με πέρσι). Ο τρίτος Ελληνοαμερικανός που περιλαμβάνεται στον κατάλογο είναι ο 74χρονος Τζορτζ Αργυρός, που δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων. Καταλαμβάνει την 260ή θέση (έναντι 252ης πέρυσι) με 1,75 δισ. δολάρια (έναντι 1,6 δισ.). Ακολουθούν στην 359η θέση (332ος πέρσι) ο 65χρονος επενδυτής Ντιν Μητρόπουλος, με περιουσία 1,2 δισ. δολαρίων (ίδια με πέρσι), και στην 375η θέση (365ος πέρσι) ο 87χρονος Αλεξάντερ Σπανός, ιδιοκτήτης της ομώνυμης μεσιτικής εταιρείας. Η περιουσία του υπολογίζεται φέτος, όπως και πέρυσι, στα 1,1 δισ
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...