Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2011

ΙΚΑ: Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η απογραφή,... των συνταξιούχων

Θα πρέπει να απογραφούν έως την ημερομηνία προθεσμίας, διαφορετικά προβλέπεται η διακοπή καταβολής της σύνταξής τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2011, οι συνταξιούχοι του οργανισμού οφείλουν να έχουν τακτοποιήσει την διαδικασία απογραφής τους. 
 
Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στην τράπεζα, όπου κατατίθεται το ποσό της σύνταξής τους, επιδεικνύοντας το δελτίο Αστυνομικής τους ταυτότητας, το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων, όπως και τον Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). 
 
Σε περίπτωση που το ΑΜΚΑ δεν αναγράφεται στο δεξιό άνω άκρο του ενημερωτικού σημειώματος, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να το προσκομίσουν οι ίδιοι στην τράπεζα, ή να φροντίσουν για την έκδοσή του, αν αυτό εκκρεμεί. Η έκδοση ΑΜΚΑ γίνεται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή στα αρμόδια γραφεία  του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. 
 
Σε περίπτωση αδυναμίας του συνταξιούχου να παραστεί αυτοπροσώπως, απαιτείται η κατάθεση των ίδιων δικαιολογητικών από νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, μαζί με αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του συνταξιούχου. Στην περίπτωση αυτή, ο πληρεξούσιος θα πρέπει να προσέλθει σε υποκατάστημα του ΙΚΑ, και όχι στην τράπεζα. 
 
Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που δεν θα έχουν απογραφεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα λάβουν τη σύνταξη του Οκτωβρίου 2011, καθώς και των επόμενων μηνών, καθώς όπως προβλέπεται, η απογραφή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εκ νέου έναρξη καταβολής της σύνταξης. 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...