Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2011

Η έβδομη γενιά του Toyota Camry



Δυναμικά χαρακτηριστικά και πολυτέλεια

Η νέα έκδοση του Camry μόλις παρουσιάστηκε, και εκτός Αμερικής. Το μοντέλο χρησιμοποιεί κινητήρες 2,5 και 3,5 λίτρων και διακρίνεται για την πολυτέλεια του.

Το σχετικό δελτίο τύπου προέρχεται από την Toyota Ουκρανίας, με το νέο Camry να
παρουσιάζεται επίσημα εκεί, τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Εδώ να θυμίσουμε ότι το Camry είναι ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο πολυτελές μοντέλο της Toyota που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1982 ακολουθώντας τη σειρά των μοντέλων που έως τότε ονομάζονταν Crown, και έχει ξεπεράσει τα 14.000.000 αντίτυπα. Αφορούσε περισσότερο αγορές όπως η Αμερική, η Ιαπωνία, η Αυστραλία ο Καναδάς και η Ασία, όμως στο παρελθόν το μοντέλο δεν τα πήγε και τόσο καλά στην Ευρώπη, γι’ αυτό και η Toyota το απέσυρε από την εν λόγω αγορά το 2004.



Η νέα γενιά όμως διαθέτει δυναμικά χαρακτηριστικά, επιλογή από δύο μηχανικά σύνολα, υψηλή ποιότητα κατασκευής, καθώς και επίπεδο εξοπλισμού, και σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, ανταγωνιστική τιμή στα 33.050 δολάρια.



Από πλευράς κινητήρων, το πολυτελές Camry θα εφοδιάζεται με σύνολα 2,5 και 3,5 λίτρων με τον πρώτο να είναι τετρακύλινδρος, και τον δεύτερο να έχει διάταξη V6. Μεγέθη ιπποδυνάμεων και ροπής καθώς και επιδόσεις-καταναλώσεις, προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί, όμως στην Αμερική τα δύο αυτά σύνολα αποδίδουν περί τους 180 και 272 ίππους αντίστοιχα. Από πλευράς κιβωτίου ταχυτήτων, στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται μόνο το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, που η Toyota εγγυάται ότι προσφέρει τα μέγιστα τόσο σε γρήγορες αλλαγές και απόλαυση στην οδήγηση, όσο και για τη μείωση της κατανάλωσης.



Ο αέρας πολυτέλειας του Camry ενισχύεται από στοιχεία όπως τα θερμαινόμενα πίσω καθίσματα και οι ειδικές μονώσεις αλλά και τεχνολογία που συμβάλλει τα μέγιστα ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο άνεσης. Ενώ συμπληρωματικά στοιχεία, που ενισχύουν τον τομέα αυτό, είναι ο ξεχωριστός έλεγχος του κλιματισμού, και του ηχοσυστήματος για τους πίσω επιβάτες, καθώς και τα ηλεκτρικά κουρτινάκια τόσο στα πίσω πλαϊνά τζάμια, όσο και στο πίσω παρμπρίζ.



Για την ψυχαγωγία των επιβατών, φροντίζει το σύστημα Toyota Touch με οθόνη αφής, ενώ υπάρχει και ηχοσύστημα με 10 ηχεία της JBL το οποίο όπως αναφέρει η εταιρεία, είναι ιδιαίτερα «φιλικό» με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Το σύστημα κλιματισμού από την άλλη, χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία υγροποίησης του αέρα που η Toyota ονομάζει «nano-e». Αυτή, δεν περιορίζεται στο να καθαρίζει τον αέρα που εισχωρεί στην καμπίνα των επιβατών, με ειδικά φίλτρα, αλλά συμπληρώνει την υγρασία που αυτός έχει ήδη χάσει κατά την επεξεργασία του, ώστε η ατμόσφαιρα εντός της καμπίνας να μην είναι «ξερή», όπως συμβαίνει με τα περισσότερα κλιματιστικά.



Τέλος, η 7η πλέον γενιά, του μοντέλου θα διαθέτει 9 αερόσακους, που περιλαμβάνουν και τους πρώτους, για την κατηγορία του, πλαϊνούς αερόσακους για τους πίσω επιβάτες, καθώς και κάμερα οπισθοπορείας, αλλά και σύστημα AFS στους εμπρός φανούς. Δεν μένει παρά να δούμε σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες θα διατεθεί.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...