Τρίτη, Αυγούστου 09, 2011

Η Jaguar XKR-S των 550PS!


   
 
Επρεπε να μας θυμίσει ποια είναι και τι μπορεί να κατασκευάσει η Jaguar, πέρα από πολυτελή αυτοκίνητα με τα οποία οι μηχανικοί της ασχολούνται κατ’ εξοχήν.
Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού όλες οι εταιρείες που κατασκευάζουν τα λεγόμενα πολυτελή αυτοκίνητα στηρίζουν τη ρευστότητά τους, οπότε την ύπαρξή τους, στα εμπορικά τους μοντέλα.
Ελα όμως που χρειάζονται και οι «καυτές» εκδόσεις μέσω των οποίων οι εταιρείες, πέραν του ότι ανεβάζουν ψυχολογικά τους αγοραστές των αυτοκινήτων τους, κάνουν συνάμα και επίδειξη τεχνολογικής δύναμης.
Η BMW λοιπόν «ανεβάζει» τον αγοραστή της 318 με την Μ3, η Audi τον κάτοχο του Α3 με το RS3, η Mercedes τον αγοραστή της C-Class με την C63 AΜG.

Ετσι, ήρθε και η σειρά της Jaguar να παρουσιάσει το πιο γρήγορο μοντέλο μαζικής παραγωγής που έχει, την XKR-S, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι και αυτή παίζει μπάλα στην κατηγορία των υπεραυτοκινήτων!
H XKR-S διαθέτει τον V8 υπερτροφοδοτούμενο, 5λιτρο κινητήρα απόδοσης 550 ίππων, ενώ η ροπή της αγγίζει τα 69 kgm! Σύμφωνα με την εταιρεία, τα πρώτα 100 km επιτάχυνσης από στάση καλύπτονται σε μόλις 4,2 sec, ενώ η τελική της ταχύτητα φλερτάρει έντονα με τα 300 km/h! Επίσης, από τα 100 km/h στα 180 km/h χρειάζεται 7,8 sec!

Το κιβώτιο που κινεί την XKR-S είναι ένα 6τάχυτο μονού συμπλέκτη και αλλάζει ταχύτητα είτε αυτόματα είτε με τα paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Μοχλός για το κιβώτιο δεν υπάρχει βέβαια....
Από εκεί και πέρα σχεδιαστικά σε σχέση με την «απλή» XKR, η S διαθέτει νέα φώτα Xenon, ανασχεδιασμένο, πιο μυτερό εμπρόσθιο μέρος, αλλά και εντυπωσιακής σχεδίασης μαύρες, ματ, ζάντες αλουμινίου…




protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...