Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2011

Προστατευτικό δίχτυ,... στη γέφυρα Golden Gate του San Francisco

Η φημισμένη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο θα περιβληθεί με ένα δίχτυ ασφαλείας για την αποτροπή αυτοκτονιών, αξίας 50 εκατ. δολαρίων, καθώς οι αρμόδιοι για την λειτουργία της έκριναν ότι η προστασία των ανθρώπινων ζωών είναι σημαντικότερη από την διατήρηση της αισθητικής της.

Κατά μέσον όρο, 20 άνθρωποι κάθε χρόνο αυτοκτονούν στη γέφυρα, σκαρφαλώνοντας το κιγκλίδωμα, ύψους 1,2 μ., και πέφτοντας στα νερά του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο από ύψος 75 μέτρων. Το 2007, συνολικά 37 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο πέφτοντας από την μήκους 1.280 μέτρων γέφυρα που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με την κομητεία Μαρίν στο βορρά. Άλλοι 17 έχουν αυτοκτονήσει μέχρι στιγμής εφέτος.
Τα ατσάλινα συρματοπλέγματα θα έχουν ύψος έξι μέτρων και πλάτος άλλων έξι και θα έχουν μικρή επίπτωση στην εικόνα της γέφυρας, σύμφωνα με το συμβούλιο που είναι αρμόδιο για την διαχείρισή της.
«Το δίχτυ αυτό μας προσφέρει έναν τρόπο να κάνουμε το πιο ανθρώπινο και σώφρον πράγμα… έναν τρόπο που είναι αισθητικά μινιμαλιστικός όσον αφορά την επίπτωση που θα έχει στη γέφυρα», δήλωσε ο Τσαρλς ΜακΓκλέισαν, μέλος του διαχειριστικού συμβουλίου της γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ.
Πάντως ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί ο τρόπος χρηματοδότησης του σχεδίου, ενώ εκκρεμεί η εκπόνηση μελέτης από περιβαλλοντολόγους για τις επιπτώσεις που θα έχει το προστατευτικό δίχτυ στα πουλιά.
[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...