Τρίτη, Αυγούστου 09, 2011

Επιχορηγήσεις για επενδύσεις e- εμπορίου

Την ένταξη 403 νέων επενδυτικών σχεδίων στη δράση digi-retail, η οποία αφορά την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της λιανικής, ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Τα νέα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται έχουν συνολικό προϋπολογισμό 18,93 εκατ. ευρώ και η συνολική επιχορήγηση που εγκρίθηκε (με δημόσια δαπάνη) ανέρχεται σε 11,23 εκατ. ευρώ και προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Ο μέσος προϋπολογισμός των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες ανά εγκεκριμένη αίτηση ανέρχεται σε 46.976 ευρώ και η επιχορήγηση υπολογίζεται στο 60% της επένδυσης. Οι εγκεκριμένες επιχειρήσεις, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν με την έναρξη του επενδυτικού τους σχεδίου να λαμβάνουν προκαταβολή ύψους 35% της επιχορήγησης που τους αναλογεί.
Τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί στη δράση digi-retail από τις αρχές Ιουλίου έως σήμερα ανέρχονται σε 667 και έχουν συνολικό προϋπολογισμό 30,7 εκατ. ευρώ. Η δράση ενισχύει τις ψηφιακές επενδύσεις επιχειρήσεων λιανικής με σκοπό τη βελτίωση της εσωτερικής διαχείρισης και τη μείωση του κόστους λειτουργίας, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση.
Στο πλαίσιο της digi-retail διατίθενται συνολικά πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ από επιχειρήσεις λιανικής. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πολιτικών του επιχειρησιακού προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση με τη συνδρομή πόρων όλων των ΠΕΠ και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 15% από εθνικούς πόρους. 
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...