Πέμπτη, Αυγούστου 11, 2011

Εδωσαν με τον θάνατό τους ζωή σε οκτώ

Εδωσαν με τον θάνατό τους ζωή σε οκτώ
Σε οκτώ συνανθρώπους τους δώρισαν ζωή με τον
θάνατό τους, ένας 42χρονος και ένας 54χρονος από τη βόρεια Ελλάδα, που νοσηλεύονταν σε μη ανατρέψιμη κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας των Νοσοκομείων Σερρών και Καβάλας αντίστοιχα.
Ο 42χρονος είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και παρά τον ανείπωτο πόνο της, η οικογένειά του ζήτησε να δοθούν τα όργανά του για μεταμόσχευση, ενώ ανάλογη ήταν και η ενέργεια των συγγενών του 54χρονου, που νοσηλευόταν έπειτα από ανακοπή καρδιάς.
Από χθες το απόγευμα στήθηκε αερογέφυρα ζωής από τα δύο νοσοκομεία προς τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
Από τον 42χρονο εξασφαλίστηκαν το ήπαρ, το οποίο μεταμοσχεύτηκε ήδη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σε 55χρονο ασθενή που περίμενε στη λίστα αναμονής έξι μήνες, οι δύο νεφροί και οι κερατοειδείς. Ο ένας νεφρός μεταμοσχεύτηκε στη Θεσσαλονίκη και ο άλλος σήμερα στην Αθήνα, ενώ οι κερατοειδείς θα αξιοποιηθούν τις επόμενες μέρες.
Το ήπαρ και οι νεφροί εξασφαλίστηκαν και από τον 54χρονο και σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις ιστοσυμβατότητας για να ξεκινήσουν οι μεταμοσχεύσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο Αν. Λοβέρδος
Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, εξαίρει τη συγκινητική, όπως τονίζει, στάση των συγγενών των δύο δωρητών, "οι οποίοι μέσα στην αμέτρητη οδύνη τους είχαν το μεγαλείο να σκεφθούν τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και να δωρίσουν ζωή μέσα από τον θάνατο του προσφιλούς τους".
Ο κ. Λοβέρδος κάνει ειδική αναφορά στο προσωπικό των ΜΕΘ και τους μεταμοσχευτές, για τους οποίους αναφέρει ότι "με τέτοιους ανθρώπους, ευαίσθητους, συνεπείς, ορκισμένους στο καθήκον, η Ελλάδα είναι βέβαιον ότι σε λίγους μήνες θα ξεκολλήσει από τη θέση του ουραγού ως προς τις μεταμοσχεύσεις".
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...