Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2011

Βουλιάζουν τα καλλυντικά!


 
Ποιος θα το περίμενε. Ακόμα και η συνήθως ανοδική σε πωλήσεις αγορά των καλλυντικών πραγματοποιεί φέτος πρωτόγνωρη βουτιά στις πωλήσεις με αποτέλεσμα η κορυφαία εταιρεία Christian Dior Hellas να παρουσιάζει ζημιές.

Ειδικότερα, στις 163.937 ευρώ φθάνουν οι ζημιές της γνωστής πολυεθνικής στη χώρα μας για το 2010 τη στιγμή που πέρυσι είχε κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η τάση των γυναικών να περιορίσουν τις δαπάνες ομορφιάς τους μείωσε αισθητά τις πωλήσεις του ομίλου οι οποίες από 27,3 εκατ. ευρώ έφθασαν στα 21,9 εκατ. ευρώ.

Όμως η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο τη γνωστή γαλλική πολυεθνική. Επιχειρήσεις σύμβολα της αγοράς όπως η κραταιά Hondos ή τα Sephora παρουσιάζουν απώλειες ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και για τα Notos.

Σύμφωνα με πηγές, το τμήμα πωλήσεων καλλυντικών του Attika έχει πτώση της τάξης του 155 σε σχέση με το περυσινό καλοκαίρι ενώ έντονη είναι η φημολογία για την τύχη μεγάλης αλυσίδας πώλησης καλλυντικών η οποία μελετά την υπαγωγή της στο άρθρο 99.

Πηγές της αγοράς ανεβάζουν την πτώση των πωλήσεων στο σύνολο της αγοράς κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους στο 20% με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας επιχειρήσεων και φυσικά διατήρησης πολλών θέσεων εργασίας.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...