Υλικά για 4 άτομα
2 καλαμάρια, μεγάλα
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από 1-2 λεμόνια
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
2. Κόβουμε 4 κομμάτια χαρτί για ψήσιμο και τα τοποθετούμε ανά 2 σταυρωτά.
3. Βάζουμε στο χαρτί τα καλαμάρια και τα τυλίγουμε σφιχτά, αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσουμε και τα αλείψουμε με το ελαιόλαδο.
4. Βάζουμε τα καλαμάρια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 1 ώρα.
5. Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τα καλαμάρια προτού τα σερβίρουμε.
tovima
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου